EPA/Alexander Zemlianichenko
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin prvi put je reagovao na masovne proteste u Americi, koji su izbili nakon što je policajac tokom hapšenja ubio Afroamerikanca.

– Pokušavam vrlo pažljivo da komentarišem ili bolje da ne komentarišem ono što se dešava u SAD ili drugim zemljama – kaže Putin za televiziju “Rusija 1”.

– Ono što se tamo dogodilo je ispoljavanje nekih dubokih unutrašnjih kriza. Zapravo, mi to vidimo već duže vreme. Od dolaska na vlast aktuelnog predsednika, kada je očigledno pobedio na potpuno demokratski način. A pobeđena strana izmislila je svakakve priče, samo da bi dovela u pitanje njegov legitimitet – rekao je predsednik Rusije, prenosi Sputnjik.

Ruski lider bio je iznenađen reakcijom guvernera nekih država na naredbe Donalda Trampa.

– Šta je to demokratija? To je vlast naroda, to je tačno. Ali ako narod bira vrhovne organe, tada najviši organi vlasti, koji su dobili poverenje naroda, imaju pravo da grade rad izvršnih organa na takav način koji garantuje interese ogromne većine stanovnika u zemlji. A šta se tamo dešava? Predsednik govori: ‘Treba uraditi tako i tako’, a lokalni guverneri mu kažu da se nosi – prokomentarisao je Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here