EPA/Michael Reynolds
Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp je svojevremeno postavio pitanje da li je Finska deo Ruske Federacije, saopštio je „Njujork tajms“ pozivajući se na još uvek neobjavljenu knjigu nekadašnjeg Trampovog savetnika Džona Boltona koja će biti objavljena sledeće sedmice.

Naime, u memoarima pod nazivom „Soba u kojoj se sve dogodilo: Sećanje o Beloj kući“, Tramp je postavio pitanje da li je Finska deo Rusije, kao i da li Velika Britanija u svojim rukama ima nuklearno oružje.

Bolton je u svojim memoarima govorio i o drugim temama, te je rekao da je Tramp ideju o ofanzivi na Venecuelu smatrao „gotivnom“.

Ubrzo nakon što su mediji objavili ovu informaciju oglasila se Bela kuća, dok je Tramp lično optužio Boltona da je objavio „tajnu informaciju“ čime je prekršio američki zakon.

– On je prekršio naš zakon, to je tajna informacija, on nije imao dozvolu da to objavi. Knjiga koja treba da izađe je izuzetno sporna – rekao je Tramp za „Foks njuz“.

Istovremeno, Tramp je u tom istom intervjuu pohvalio trgovinskog predstavnika SAD u Kini Roberta Lajthajzera koji je demantovao optužbe Boltona o tome da je američki predsednik, navodno, tražio pomoć Pekinga kako bi pobedio i na narednim predsedničkim izborima.

2 COMMENTS

  1. To je – pored ucesca u imperijalnim ratovima – vazna kvalifikacija da bi se postalo prvi covek Amerike.

    • ubice svega sto nije u njihovom interesu; 200 godina unistavaju i ubijaju sirom sveta ali ce veljda i nima uskoro kraj da dodje. Ubili su Teslu iz straha da ne ode, … , do pokusaja ubistva Monike Seles da ne prestigne njihovu Graf u tenisu, .. , to su satanisti bez maski ali na zalost uspeli da sa malo para podkupe za sad dovoljan broj vojnika?!? Svako zlo vidi kraj, samo je vrlo cudno sto se svet ne udruzi konacno i zavrsi sa ovom krvavom bajkom?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here