epa/KEVIN DIETSCH / POOL
Predsednik SAD Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp smatra da neizdavanje viza ruskoj delegaciji, koja je trebalo da doputuje na prethodnu Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, predstavlja problem koji je veštački napravljen i koji se odrazio na prestiž Amerike, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Nebenzja, koji je učestvovao na susretu predstavnika stalnih članica UN-a sa Trampom, rekao je da američki predsednik nije bio upoznat sa pojedinostima ovog problema, te je obećao da će lično rešiti tu situaciju.

Podsetimo, ove godine osam članova ruske delegacije pri Prvom odboru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nije dobilo američke vize.

S tim u vezi Rusija je predložila da se ovaj komitet, koji se bavi pitanjima razoružanja i međunarodne bezbednosti, prebaci u Beč ili Ženevu.

Čak su i UN odreagovale na odluku Amerike da ne izda vize jednom delu ruske delegacije izrazivši zabrinutost jer, kako su navele u saopštenju tada, zbog toga zavisi koliko će ta međunarodna organizacija biti sposobna da funkcioniše u zemlji-domaćinu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime