EPA-EFE
Donald Tramp

Na ulicama gradova širom SAD protestuju stotine hiljade građana protiv policijske brutalnosti, a predsednik Donal Tramp o svemu tome ima malo drugačije mišljenje tvrdeći da je u Vašingtonu “manja gužva nego što bi se to očekivalo”.

– Mnogo manja gužva u Vašingtonu nego što se očekivalo. Nacionalna garda, Tajna služba i policija Vašingtona rade fantastičan posao. Hvala vam – tvitovao je Trump, opisujući ono što se duže od 10 dana dešava na američkim ulicama.

Građani, revoltirani njegovim tvitovima, odgovorili su postavljanjem snimaka i fotografija američkih ulica koje su preplavljene demonstrantima.

– Više je ljudi nego na njegovoj inauguraciji – kometarisao je jedan od tviteraša.

Tramp je optužio i televizije CNN i MSDNC da su “potpirivale vatru” kod demonstranata uz opasku da je sreća što imaju vrlo malu publiku.

“Zakon i red”, napisao je Tramp, a mnogi građani su to propratili komentarima, od onih uvredljivih kao što je “Glup i gluplji” do ozbiljnih kritika i rasprava.

Protesti su uglavnom protekli bez incidenata. Demonstranti su uglavnom mirno šetali uz muziku, osim u Sijetlu gde se policija sukobila s učesnicima protesta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here