EPA/MICHAEL REYNOLDS
Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je u sukobu sa predsedavajućom Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelozi, ovog puta zbog Trampovih kritika na račun nebrige uticajnog kongresmena Ilajdže Kamingsa za crnačko stanovništvo koje ga je izglasalo u Baltimoru, a koje je Pelozijeva ocenila kao rasističke.

– Neka, molim vas, neko objasni Nensi Pelozi, koju su nedavno nazivali rasistom one koji su iz njene (Demokratske) partije, da nema ničeg pogrešnog u iznošenju veoma očigledne činjenice da je kongresmen Ilajdža Kamings uradio veoma loš posao za svoju (biračku) oblast i za grad Baltimor – napisao je Tramp na Tviteru.

U seriji tvitova on je naveo da “činjenice govore glasnije od reči”.

– Demokrate uvek igraju na rasnu kartu, a u stvari su učinili jako malo za veliki afroamerički narod naše nacije. Sada je nezaposlenost najniža u istoriji SAD i biće još bolja. Ilajdža Kamings je teško zakazao! A kada već pričamo o tom ko je teško zakazao, jel neko gledao šta se dešava sa (biračkom) oblašću Nensi Pelozi u San Francisku – upitao je šef Bele kuće.

– U poslednje vreme teško ju je uopšte prepoznati. Nešto mora da se učini pre nego što bude prekasno. Demokrate treba da prestanu da gube vreme na lažni lov na veštice i počnu da se fokusiraju na našu zemlju – poručio je Tramp.

On je prethodno Kamingsa, koji u Predstavničkom domu Kongresa predsedava Komitetom za nadzor i reformu, nazvao siledžijom, a za tu oblast gde većinu čine Afroamerikanci, na Tviteru napisao da je puna glodara koji pustoše sve i prave nered.

Kamings je sa čela kongresnog komiteta pokrenuo niz istraga o politici Trampove administracije, uključujući i tretman migranata u prihvatnim centrima.

Pelozijeva je potom optužila američkog predsednika da na rasističkoj osnovi napada Kamingsa.

1 COMMENT

  1. Tramp je potpuno u pravu . Baltimore je mrtav grad a i vratio se na broj jedan po broju ubistava .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here