Američki predsednik ukazao počast legendarnom 91-godišnjem košarkašu u Ovalnom kabinetu Bele kuće. 

Bob Kuzi, igrač Bostona od 1950. do 1963, koji je sa Seltiksima uzeo šest titula NBA prvaka, a 1957. je proglašen za najboljeg u ligi, doživeo je da primi najveću civilnu nagradu “za poseban doprinos bezbednosti i nacionalnim interesima SAD, svetskom miru i drugim značajnim kulturnim i drugim značajnim javnim i privatnim poduhvatima”.

Tramp je, podsećajući na Kuzijeva dostignuća, naročito istakao njegovo zalaganje za mlade sportiste i borbu protiv rasizma i u igračkim danima kada je stajao u odbrani saigrača crne boje kože. Govoreći biranim rečima o svom gostu, predsednik SAD je rekao da je Kuzi u mladosti dobio savet svog prvog trenera da nikada ne bude predvidljiiv, a u šali je dodao: Hej, i ja sam dobio istu lekciju”.

Kuzi, po kome se zove nagrada za najubojitijeg košarkaša američke univerzitetskle lige, zahvaljujući se glavnom čoveku zemlje, kazao je:

– Znam da ulažete veliki napor da ponovo učinite Ameriku velikom. U mom svetu tako je već 91 godinu. Samo u Americi može da se ispriča moja životna priča.

U nedavnom intervjuu za sajt NBA Kuzi nije krio da, iako se ne slaže u svemu s njim, ima da glasa za Trampa na predsedničkim izborima 2020.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here