EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena da je svojom spoljnom politikom doveo do formiranja saveza Rusije i Kine.

– Bajdenova administracija gurnula je Rusiju pravo u ruke Kini. Ovo je neprihvatljivo. Kad dete uči istoriju, ono shvata da nikada ne želite da se Rusija i Kina okupe i stvore savez – rekao je Tramp na okupljanju svojih pristalica u Ajovi.
On nije precizirao gde je Bajden konkretno pogrešio, ali je bivši predsednik ranije govorio da ne bi dozvolio sukob u Ukrajini koji, prema njegovim rečima, preti da preraste u treći svetski rat.
– Bajden je uradio upravo to. Oni sada imaju veliki lep savez. Gurnuli su Moskvu pravo u ruke Pekingu. Za Kinu je to bilo kao uzeti slatkiš od deteta. Bilo je veoma jednostavno – zaključio je Tramp.
Donald Tramp planira da se 2024. godine ponovo kandiduje za predsednika SAD.
Prethodno je, u godišnjem izveštaju obaveštajnih službi Sjedinjenih Američkih Država, posvećenom glavnim pretnjama sa kojima se zemlja suočava, precizirano da će, bez obzira na reakciju brojnih zemalja na specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini, „Kina održati svoje diplomatske, odbrambene, ekonomske i tehnološke veze sa Rusijom kako bi nastavila da pokušava da provocira SAD“.

4 COMMENTS

  1. Nije stvar u Kini i Rusiji nego u režimu u SAD koji krade izbore i proganja sve političke oponente – Trampje osetio taj režim na svojoj koži. Svet ima šansi za mir – ili da Tramp pobedi režim u SAD ili da Rusija i Kina ujedinjene izadju na kraj sa njima

  2. To je istina. Ali je takodje i cinjenica da je Trampova administracija forsirala Izrael da prizna Kosovo.

  3. Trump je pokvarenjak i mafijas. Tu su negde i ostali – a Putin je snimio njegove eskapade sa devojkama u Moskvi i pomogao mu da dodje na vlast. Sve su to isti pokvarenjaci……. Samo je Vucic moralan:)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here