EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp kritikovao je odluku Vrhovnog suda da odbaci tužbu države Teksas, kojom se traži poništavanje rezultata izbora u četiri ključne države.

On je danas na Tviteru napisao da je na izborima pobedio sa velikom razlikom, ali samo kada je reč o legalnim glasovima.

– Pobedio sam na izborima sa velikom razlikom, ali zapamtite, jedino kada je reč o legalnim glasovima, a ne o lažnim glasačima i prevarama koje su se, nekim čudom, pojavile svuda! Kakva sramota – napisao je Tramp danas na Tviteru.

Američki Vrhovni sud odbacio je juče tužbu koju je podnela država Teksas i podržao predsednik Donald Tramp, a kojom se traži da se ponište rezultati glasanja na izborima u četiri savezne države.

Tužbom, koja je podneta Vrhovnom sudu, traži se da se Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu zabrani da daju elektorske glasove Trampovom demokratskom protivkandidatu Džozefu Bajdenu.

Sud je u kratkom nepotpisanom nalogu naveo da Teksas nije pokazao “pravno prepoznatljiv interes za način na koji druga država sprovodi svoje izbore”.

– Vrhovni sud nas je zaista izneverio! Nema mudrosti, nema hrabrosti! – napisao je Tramp kasno sinoć na Tviteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here