Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da SAD prave super-raketu koja će biti bolja po karakteristikama i od ruske i od kineske, prenosi „Vašington tajms“.

Iako nije izneo nikakve dodatne karakteristike te rakete, Tramp je rekao samo jedno, a to je da će ona biti 17 puta brža od svih sredstava kojima raspolažu i Rusija i Kina.

O ovom oružju Tramp je saopštio novinarima prilikom zvanične prezentacije nove zastave Kosmičkih snaga SAD.

– Imaćemo, ja je tako zovem, super-raketu. Kao što su mi nedavno saopštili, biće 17 puta brža od njihovih. Znate, Rusi imaju raketu koja je pet puta brža, a Kinezi nešto malo još brže. Sada ćemo mi imati raketu koja je 17 puta brža, već smo je odobrili – rekao je Tramp.

– SAD će učiniti sve da kosmos ostane to mesto koje, ne samo da će čuvati Ameriku, već će i podržavati njenu ekonomiju – dodao je Esper.

Rogozin ironično: Predajemo se

Šef ruske komsičke agencije „Roskosmos“ ironično je prokomentarisao navode Trampa o novoj super-raketi rekavši da, po svemu sudeći, Rusija više ništa neće biti u stanju da „ulovi“, te da joj jedino preostaje da se preda.

„Protiv super-rakete nemamo šta da uradimo. Predajemo se“, napisao je on na Tviteru.

6 KOMENTARA

  1. cestitam gosp.Trampu siguran sam da ce bill gets da financira a
    za uzvrat da i dalje proizvodi viruse i prska ih po svijetu nezaboravi predsednice umirace i ameri

  2. Najbolje bi svet funkcionisao bez svih vas. Ratovanja, naoruzavanje…Kome to treba?!?! Kratak je zivot da bi se ratovalo.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime