EPA-EFE
Donald Tramp

Savezni tužioci poseduju audio-snimak bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u kojem priznaje da je zadržao poverljivi dokument Pentagona.

Navodno, Tramp je zadržao dokument o mogućem napadu na Iran nakon što je napustio Belu kuću, izvestio je CNN.

CNN nije preslušao snimak, ali je naveo da ga je nekoliko neidentifikovanih izvora opisalo. Rojters nije uspeo da potvrdi izveštaj.

Na snimku je jasno da je Tramp, koji traži republikansku nominaciju u 2024. godini, razumeo da je uzeo poverljivi materijal nakon što je napustio Belu kuću 2021. godine, prema izveštaju CNN.

Trampovi komentari daju da se nasluti da bi želeo da podeli informacije, ali da je svestan ograničenja šta može deklasifikovati nakon što napusti kabinet, rekla su dva izvora za CNN.

Trampov predstavnik nije odmah odgovorio na zahtev za komentarom. Piter Kar, portparol kabineta posebnog savetnika Džeka Smita u ministarstvu pravosuđa, takođe nije odmah komentarisao.

Smit istražuje Trampovo postupanje sa poverljivim dokumentima, kao i nastojanja da poništi predsedničke izbore 2020. godine kada je izgubio od Džozefa Bajdena.

3 COMMENTS

  1. Ovaj covek, ozenjen sa slovenackom starleticom, je najobicniji gulanfer, opasan prevarant, diletant i kao takav treba ga sto dalje drzati od vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here