EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Sukob u Ukrajini mogao bi da eskalira u nuklearni rat zbog prebacivanja zapadnih tenkova u Kijev, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp.

– Prvo tenkovi, pa nuklearno oružje. Zaustavite ovaj ludi rat sada. To je tako lako učiniti –  napisao je političar na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Tramp je više puta upozoravao da bi situacija u Ukrajini mogla eskalirati u treći svetski rat. Političar je uveren da neprijateljstva ne bi počela da je nastavio da bude predsednik SAD.

Nemačka vlada prethodnog dana objavila je da će u Ukrajinu da pošalje tenkove Leopard 2, navode RIA Novosti.

Planirano je formiranje dva tenkovska bataljona, a u prvoj fazi Berlin će iz skladišta Bundesvera prebaciti četu od 14 borbenih vozila A6.

Kako je primetio nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, tenkovi bi u Ukrajinu mogli da stignu krajem marta.

2 COMMENTS

  1. To izjavljuje covek koga je americka duboka drzava POKRALA na izborima (2020) govoreci da ce on zapoceti 3 Svetski rat ! Tramp ce uci u Istoriju jer je razgolitio JEDNOPARTIJSKI sistem (sa 2 kraka) u Americi! Zato je u Americi posle 2. Svetskog rata SVEJEDNO hoceli pobediti Demonkrata ili Republikanac (osim u slucaju GFKa).

  2. Sigurno je tachno da nebi bilo rata da je Tramp ostao predsjednik josh jedan mandat. Najlakshe je praviti probleme I ziveti parazitski. Zalosno, ali istinito.
    Najprostije I najtachnije je reko papa… doshli da laju pred zidine kremlja. Majko moja shto ovo treba… kome ovo treba…. izginushe ljudi… zashto?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here