Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je odbio zahtev Teherana da im ukine sankcije u razmenu za razgovore.

– Iran je želeo da im ukinem sankcije kako bismo se sastali. Ja sam naravno rekao NE – napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Za razliku od Trampa, Predsednik Irana Hasan Rohani prethodno je izjavio da su SAD ponudile da ukinu sve sankcije Iranu, ali su insistirale da se sastanu, navedeno je na njegovom zvaničnom vebsajtu.

Kako je naveo Rohani, nemačka kancelarka, britanski premijer i predsednik Francuske su bili u Njujorku i svi su insistirali da se taj sastanak održi.

I SAD su saopštile da će ukinuti sankcije, rekao je Rohani i dodao da je bilo rasprave o tome koje će sankcije biti ukinute i jasno su rekli da će ukinuti sve sankcije.

– Ali taj potez nije bio prihvatljiv, što znači da u atmosferi sankcija i postojanju sankcija i toksičnoj atmosferi maksimalnog pritiska, čak i ako želimo da pregovaramo sa Amerikancima u okviru 5 + 1, niko ne može predvideti kakav će biti kraj i rezultat tih pregovora – naveo je Rohani.

1 COMMENT

  1. zdaj je izpadlo da je tramp lažnivec če je to res da so francija,nemčija in anglija bili za to da se tramp sestane z rohanijem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here