EPA/Shawn Thew
Predsednik SAD Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp ocenio da su Saudijska Arabija i Rusija “obe poludele” u ratu oko cene nafte, koji je počeo pre nego što je pandemija koronavirusa smanjila globalnu tražnju za tim energentom.

– Nikada nisam mislio da ću reći da moramo da imamo povećanje cene nafte, ali moramo. Cene su sada previše niske, a oni se kao ludi svađaju oko distribucije i oko toga koliko barela treba da bude pušteno u prodaju – rekao je Tramp u intervjuu televiziji Foks njuz.

On je najavio da će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o ceni nafte, ali i o “velikom problemu Rusije sa pandemijom koronavirusa”, prenosi Rojters.

Kasnije je iz Kremlja potvrđeno da su Tramp i Putin razgovarali, i da su glavne teme bile upravo širenje koronavirusa i stanje na tržištu nafte

Agencija navodi da Rusija i Saudijska Arabija preplavljuju tržište nafte, što za rezultat ima kolaps cena koji preti američkoj industriji uljnih škriljaca.

Tramp je napomenuo da ne želi “mrtvu industriju koja je izbrisana”.

– To je loše za njih i loše za sve. Reč je o borbi između Saudijske Arabije i Rusije oko toga koliko barela da puste u prodaju. I obe zemlje su poludele, poludele su – naveo je Tramp.

3 COMMENTS

  1. А САД није полудела што је увела Русији санкције. Сада ће вам Русија одувати индустрију нафтних шкриљаца, а тако и треба.

  2. Pa ovaj čovek je nenormalan…i nemoralan.I zabavan jer zna izvaliti veliku glupost i to na ozbiljan način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here