EPA/David Maxwell
Donald Tramp

Bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu jasno je da će, ako svoje poruke želi da pošalje velikom broju ljudi, morati da koristi popularne platforme sa velikim brojem korisnika.

Kako prenose mediji, Tramp sa svojim savetnicima razmatra povratak na mrežu Ilona Maska i traži savete za prvi tvit koji bi objavio nakon svog velikog povratka.

Nakon što je izbačen sa najpopularnijih i najpoznatijih društvenih mreža, Tramp je pokrenuo sopstvenu platformu Truth Social. S njom je potpisao i ugovor o ekskluzivnosti, prema kojem sve što objavljuje na društvenim mrežama prvo mora da objavi na Truth Social i tek šest sati posle toga može objavljivati isti sadržaj na drugim mrežama.

Međutim, kako je poznato, njegova platforma naišla je na brojne izazove, a posebno je zabrinjavajuće što je ni sam Tramp ne koristi toliko često koliko se to očekivalo. Novi udarac (neki smatraju i konačni) svojoj mreži bivši američki predsednik mogao bi zadati tokom sledećih meseci jer, kako prenose mediji, ne namerava da potpiše produženje ugovora o ekskluzivnosti objave sadržaja, koji ističe u junu ove godine.

Tramp ne namerava da obnovi svoju obavezu prema Truth Social jer se navodno sprema na veliki povratak na druge platforme, prenose američki mediji.

Jasno je da je na njegovoj društvenoj mreži doseg veoma mali i da ako svoje poruke želi da pošalje većem broju Amerikanaca, ali i fanovima širom sveta, moraće da koristi veće platforme poput Tvitera i Fejsbuka (Meta).

Iako je sa Tvitera izbačen, dolaskom Ilona Maska u tu kompaniju počeli su da duvaju novi vetrovi i ponovo je otvorena mogućnost povrataka Trampa na njegovu omiljenu mrežu. Iako je prvobitno objavio da se neće vratiti na Tviter, želi da iskoristi tu platformu kao medij za slanje poruka stotinama miliona ljudi.

Tramp sa svojim savetnicima već raspravlja o povratku na Maskovu mrežu i navodno traži savete za prvi tvit koji bi objavio nakon sveg potencijalnog velikog povratka. Takođe, i iz Mete su objavili kako će uskoro doneti odluku o tome hoće li omogućiti Trampu povratak na njihove platforme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here