Predsednik SAD Donald Tramp je rekao da je Sovjetski Savez prestao da postoji tako što je preimenovan u Rusiju.

„Sećate se Sovjetskog Saveza, kada su svi oni bili zajedno? Pre nego što su odlučili da se zovu Rusija. Kada su bili zajedno, to je uvek bio njihov san i zatim su postali Rusija“, rekao je Tramp tokom obraćanja pristalicama Republikanske partije u prestonici države Ohajo, Sinsinatiju.

Нови гаф Доналда Трампа

Нови гаф Доналда Трампа„Сећате се Совјетског Савеза, када су сви они били заједно? Пре него што су одлучили да се зову Русија…" рекао је Трамп током обраћања присталицама Републиканске партије у престоници државе Охајо, Синсинатију.

Gepostet von Sputnik Србијa am Freitag, 2. August 2019

Ovo nije prvi gaf ove vrste američkog lidera. U aprilu, tokom sastanka s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, Tramp je izjavio da se njegov otac Fred Tramp rodio u Nemačkoj, iako je njegovo mesto rođenja Bronks, u državi Njujork.

Tokom obeležavanja Dana nezavisnosti, Tramp je spomenuo bitku za Baltimor iz 1814. godine i naveo da je „američka vojska vladala vazduhom, zauzimala bedeme, preuzimala aerodrome“, pogrešno opisavši istorijski period u kojem nisu postojali ni avioni, ni aerodromi.

1 COMMENT

  1. Bože blagi.Pa ja razumem Trampa.On je kao i svi amerikanci neobrazovan,primitivan a o veličini aMerike trtlja na svakom mestu i svakoj prilici,čak i tamo gde joj mesto nije a ni prilike nije bilo.Varvari iz aMerike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here