EPA-EFE/Shawn Thew

Američki predsednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum između Beograda i Prištine i ocenio taj sporazum kao svoj i uspeh SAD.

Tramp je poručio da je tim sporazumom spaseno mnogo života i to naveo, kao razlog zbog koga je nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je poručio u obraćanju biračima koje je objavljeno na Youtube, reč je o doprinosu u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

– Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se – kazao je Tramp.

Dodao je da je reč o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstatciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.

– Mi smo trgovali sa obe strane, tako da imamo izvesne moći. Rekao sam im, slušajte, hajde da postignemo dogovor, hajde da postignemo ekonomsko primirje i opšte primirje – poručio je Tramp u Pensilvaniji sa biračima podelio i svoj utisak o reakciji u njegovoj kancelariji posle potpisivanja sporazuma između predstavnika Prištine i Beograda.

– Oni su se grlili, bila je to divna stvar da se vidi, spasili smo mnogo života – poručio je Tramp.

1 KOMENTAR

  1. Још један кандидат за Нобелову награду. Остало је да се и ја кандидујем за Нобелову награду.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime