Neuspešni mafijaški film Džona Travolte “Gotti” i predsednik Donald Tramp nominovani su za Zlatne maline, nagrade za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.

Poslednji u nizu filmova o Šerloku Holmsu “Holms i Votson” dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Vila Ferela i Džona C. Rajlija, “koji su upropastili dva najvoljenija lika svetske literature”.

Zlatne maline stvorene su 1980. godine kao suprotnost Oskarima i nominacije se objavljuju dan pre oskarovskih.

Tramp je nominovan za najgoreg glumca za kameo uloge u dva dokumentarca prošle godine, “Death of a Nation” redatelja Dineša D’Souza i “Farenhajt 11/9” Majkla Mura.

Tramp već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu “Ghosts Can’t Do It” sa Bo Derek.

Trampova supruga Melanija i bliska saradnica Kelien Konvej nominovane su za sporedne glumice za arhivske snimke korištene u “Fahrenheitu 11/9”.

“Gotti”, film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džonu Gotiju, potpuno je propao na bioskopskim blagajnama, i nominovan je za najgori film, scenario i najgori glumački par Džona Travoltu i njegovu suprugu Keli Preston.

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udruženje mogu učlaniti mogu putem interneta.

Dobitnici ako se pojave na dodeli dan uoči Oskara, dobiju statuicu u obliku maline veličine loptice za golf, smeštene na roli filma, obojene sprejom u zlatno. Nagrada košta pet dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here