EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Njujorška tužiteljka Suzan Hofinger optužila je danas kompaniju bivšeg predsednika Sjedinjene Država Donalda Trampa da je tokom 15 godina varala američke poreske organe.

Ona je u okviru suđenja za poresku prevaru pred porotom suda u Njujorku rekla da je kompanija Trump Organization koja se bavi trgovinom nekretninama u periodu između 2005. i 2021. godine omogućavala povlastice rukovodiocima, uključujući glavnog finansijskog direktora Alena Vajselberga. Reč je, između ostalog, o iznajmljivanju automobila, bez prijavljivanja poreskim vlastima.

– Ovo je slučaj pohlepe i prevare i izbegavanja plaćanja poreza. Prevara je osmišljena, sprovedena i odobrena na najvišim nivoima kompanije – rekla je Hofinger.

Ukoliko tužiteljka dokaže krivicu kompanija bi mogla da se suoči sa kaznom od 1,6 miliona dolara.

Donald Tramp nije optužen u ovom slučaju, a predstavništvo kompanije se izjasnilo da nema elemenata krivice u tužbi koja je protiv njih pokrenuta.

Alen Vajselberg, dugogodišnji finansijski direktor Trump Organization pristao je da svedoči kao svedok optužbe na suđenju u okviru sporazuma o priznanju krivice kako bi dobio kaznu od pet meseci zatvora.

Vajselberg, koji je prošle godine optužen zajedno sa kompanijom, priznao je u avgustu da je bio umešan u slučaj poreske prevare tako što su njemu i drugima zaposlenim u kompaniji bili prikazani umanjeni prihodi.

1 COMMENT

  1. Treba im lažni svedok protiv Trampa za krivično delo pozajmljivanja automobila ??? Sad mi je jasno da oni koji se iživljavaju nad Srbima u Hagu, nad Karadzićem, nad Srbima na KiM, koji uvode sankcije Dodiku ustvari prvo maltretiraju svoj narod, pa tek onda nas…Nadamo se da će proći kao oni direktori na Tviteru, jer kao i “ptičici” želimo slobodu američkom narodu, pa i nama samima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here