Predsednik SAD Donald Tramp zvanično je objavio da namerava da se kandiduje za drugi predsednički mandat na izborima za 2020. godine.

„Upravo ove nedelje, pre četiri godine, objavio sam da nameravam da idem na predsedničke izbore… Godina 2016. je bila presudna u istoriji… Niko nije uradio toliko, koliko smo mi uradili za ove dve i po godine… Uradili smo to, uradićemo to ponovo… I to je razlog, zašto danas stojim pred vama i zvanično pokrećem svoju kampanju za predsedničku fotelju“, rekao je Tramp pristalicama na Floridi.

Događaj je održan u Orlandu, na Floridi. On se ne može smatrati tradicionalnom kandidaturom za predsednika: Tramp nije predao dokumenta nekoj izbornoj komisiji. Objava ima formalni karakter, pošto je svoju predizbornu kampanju predsednik zvanično počeo svojim inauguracionim govorom, kada je saopštio da želi da se kandiduje za drugi mandat.

Predizborni miting je održan u  „Amvej centru“ u kojem kože da stane 20 hiljada ljudi. Nekoliko dana ranije, američki predsednik je ponosno saopštio da su sve karte za događaj rasprodate. Štaviše, pmnogi koji su želeli da prisustvuju, nisu mogli da dođu do karata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here