EPA/MICHAEL REYNOLDS
Donald Tramp

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se osuđuju, kako se navodi, „rasistički“ komentari predsednika Donalda Trampa o članicama Kongresa iz manjinskih zajednica, a za rezoluciju su glasale sve demokrate i četvoro republikanaca.

Rezolucijom, usvojenom sa 240 prema 187 glasova, snažno se osuđuju Trampovi„rasistički komentari koji su legitimizovali i povećali strah i mržnju prema novim Amerikancima i ljudima drugih rasa“, prenosi Tanjug.

Samo glasanje je bilo na rubu incidenta, prenosi RT, jer je predsedavajuća Kongresa Nensi Pelosi u znak protesta u jednom trenutku napustila sednicu.

Svaki član ove institucije, bio on demokrata ili republikanac, trebalo bi da nam se pridruži u osudi predsednikovih rasističkih tvitova. Bilo šta manje od toga predstavljalo bi šokantno odbijanje naših vrednosti i sramotno odustajanje od naše zakletve da štitimo američki narod, rekla je Pelosijeva.

Te ocene odmah su isprovocirale republikance među kongresmenima.

Republikanac Dag Kolins zahtevao je da se ove ocene Pelosijeve izbrišu iz zapisnika zbog narušavanja pravila Kongresa kojima se zabranjuju lični napadi na predsednika ili druge zakonodavce. U ovoj inicijativi mu se pridružio i republikanac Emanuel Kliver.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime