Foto: MN Press
Nikola Kalinić

Prelazak srpskog košarkaša Nikole Milutinova iz Olimpijakosa u CSKA, kao i prelazak Nikole Kalinića u Valensiju iz Fenerbahčea, košarkaški portal Jurohups svrstao je među 10 najvećih transfera ovog leta u Evroligi.

Milutinov je posle pet sezona napustio Grčku i sa moskovskim CSKA je potpisao trogodišnji ugovor, a Jurohups je ovaj transfer rangirao kao četvrti na listi, dok je odlazak Kalinića iz Turske u Španiju posle pet sezona zauzeo deveto mesto.

Na vrhu liste transfera koju je napravio Jurohups nalazi se Tornike Šengelija, koji je posle šest godina i osvojene titule u španskom prevenstvu napustio Baskoniju i potpisao ugovor sa CSKA.

Na drugoj poziciji je transfer Nika Kalatesa iz Olimpijakosa u Barselonu, sledi ga Kostas Slukas, koji je iz Fenerbahče otišao u Grčku i pojačao Olimpijakos.

U top 5 je i Malkom Dilejni, koji je posle Barselone odlučio da karijeru nastavi u Armaniju iz Milana.

Na listi je i transfer Derika Vilijamsa iz Fenerbahčea u Valensiju, kao i prelazak njegovog bivšeg saigrača Luiđija Datomea u Armani.

Osmi najveći transfer u dosadasnjem prelazom roku je potpis Kajla Hajnsa za Armani, koji je nakon sedam godina napustio CSKA, a listu je kompletirao i dolazak Grega Monroa u Himki iz Bajerna.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime