EPA/ABIR SULTAN
Evrovizija

Jutjuberka Niki de Džeger, poznatija pod umetničkim imenom Niki Tutorijals, biće jedna od ovogodišnjih voditeljki Evrovizije, koja će se održati od 12. do 16. maja u Roterdamu.

Niki će sa 65. takmičenja Evrovizije izveštavati putem internet-kanala, piše na zvaničnom sajtu ovog muzičkog takmičenja. Ona će snimiti i posebnu seriju izveštaja za Jutjub, sa umetnicima koji učestvuju, ali iza scene, i izveštavaće sa crvenog tepiha tokom ceremonije otvaranja.

Međutim, ono što je interesantno u vezi sa Niki jeste da je ona rođena kao muškarac, ali je nedavno priznala da je transrodna osoba.

Nju je prvi podržao pevač i prošlogodišnji pobednik Evrovizije Dankan Lorens iz Holandije.

“Draga Niki, i to se desilo. Sećam se kada smo razgovarali o ovome. Smejali smo se, sanjali smo i držali palčeve. A sada, ti si onlajn voditeljka Evrovizije. Verovatno najbolja koju su ikada imali. Ponosan sam na tebe, vidimo se u maju”, napisao je na Instagramu Lorens.

– Od trenutka kada je Dankan Lorens pobedio u Tel Avivu, imala sam samo jednu želju, da se uključim u holandsko izdanje Evrovizije. Kada su mi se krajem prošle godine obratili tim povodom, bila sam izuzetno počastvovana. Stvarno se radujem što ću doživeti ovo jedinstveno iskustvo – rekla je Niki.

Niki se inače bavi šminkanjem, a nedavno je priznala svoju tajnu. Tokom karijere krila je da je transrodna osoba, a istakla je kako su je zbog toga ucenjivali i pretili joj.

– Preuzela sam kontrolu nad situacijom i sama priznala. To je nešto što sam oduvek htela da podelim sa svima. Osobe koje su me ucenjivale su to oduzele od mene. Oduvek sam želela da budem ljudsko biće za sebe, ali ako moramo da dodelimo etiketu, reći ću da sam transrodna – rekla je Niki.

Proces promene pola završila je kad je imala 19 godina. S hormonskom terapijom počela je rano, a njena promena danas je gotovo neprimetna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here