Lična arhiva
Majstor: Aleksandar-Aco Pavlović

Članovi SKUD “Vuk Stefanović Karadžić” iz Šenenverda nedavno su imali izuzetan nastup u Kairu gde su pesmom i igrom uveličali obeležavanje Dana državnosti Srbije. Predsednik društva Željko Stojanović kaže da su “vukovi” posle povratka iz Egipta sebe su počastili jednom mini kupusijadom. Klupske prostorije su bile prepune do poslednjeg mesta.

– Više od 20 godina naše udruženje organizuje Kupusijadu u Šenenverdu. Kupusijada je postala naš brend, a 5. novembra prošle godine smo održali veliku Kupusijadu u Cofingenu s više od 1.000 ljubitelja našeg specijaliteta. Danas smo organizovali druženje za sve naše članove koji zbog radnih obaveza nisu stigli u Cofingenu da probaju kupus. Tada je 400 kilograma kupusa koliko smo spremili za tren oka nestalo i bilo je gurmana od 7 do 77 godina. Ni danas nismo loše prošli, tražila se porcija više! – zadovoljno nam se pohvalio predsednik Stojanović.

Danijela Milenković, dugogodišnji član društva iz Šenenverda kaže da i ova mala kupusijada postaje velika.

– Kako smo krenuli očigledno ćemo morati i za ovu sada “mini” kupusijadu da iznajmimo veće prostorije jer nismo mogli da primimo sve ljubitelje kupusa, dobar glas ovog čarobnog specijaliteta pročuo se na daleko -poverila nam se Danijela.

Druženje nije moglo da prođe bez muzike i igre pa su se tako u kolu našle i “male vučice” Anastasija Manojlović (10), Helena Markičević (11), Lidija Vuković (12) i Helena Peter (11).

“Male vučice”: Anastasija Manojlović, Helena Markićević, Lidija Vuković i Helena Peter
Uživali u trpezi i druženju: Članovi u klupskim prostorijama

Recept u stihovima

Koja je tajna recepta dobrog kupusa koji sve više i više mami ljude, bilo je pitanje za glavnog kuvara Aleksadra Acu Pavlovića.

– Tajne kupusa je u sledećem: vekovima stari recept iz doline Gruže, gde su devojke lepe kao ruže, zato kupus treba kuvati sto duže. Od kupusa nema bolje hrane i od lepe žene koja nema mane – duhovito je odgovorio Pavlović koji je dugogodišnji član društva iz Šenenverda iako živi u Murgentalu.