pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da li ste ikada imali osećaj da provodite više vremena na poslu nego kod kuće? Onda razmislite o radnicima Dženeral motorsa u Kini koji uopšte ne idu kući. Oni bukvalno spavaju na podu svoje fabrike.

Zaposleni u pogonu General Motorsa (GM) u Šangaju zamoljeni su da spavaju u fabrici kako bi se omogućilo da postrojenje ostane otvoreno uz poštovanje trenutnih protivepidemijskih mera zbog pandemije kovida. Kako izveštava Rojters, radnici spavaju, žive i rade u fabrici i potpuno su izolovani od ostatka društva kako bi se sprečilo prenošenje virusa, slično kao što je to činilo osoblje na nedavno održanim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Pravila zaključavanja u Šangaju izazvala su probleme nekolicini proizvođača automobila i industrijskim dobavljačima, uključujući Teslu, kompaniju koja ima istoriju kršenja američkih pravila o pandemiji, ali je ove nedelje obustavila proizvodnju u Kini na četiri dana jer nije uspela da realizuje isti plan kao GM.

Fabrika u Šangaju je deo zajedničkog preduzeća GM-a i kineskog SAIC-a, i sada proizvodi automobilske marke Buick, Chevrolet i Cadillac.

Kada je AutoNews zatražio od GM-a da prokomentariše izveštaj, koji potiče od informacija dve osobe upoznate sa situacijom u fabrici, kompanija je odbila da komentariše, rekavši samo da se proizvodnja vozila nastavlja uobičajenim tempom.

Čini se da će porast broja slučajeva virusa širom Kine takođe primorati organizatore Sajma automobila u Pekingu da otkažu događaj sledećeg meseca.

Ova manifestacija je trebalo da počne 21. aprila, i iako do sada nije bilo zvanične potvrde da je termin promenjen, AutoNews China je izvestio da bi sajam mogao da bude pomeren za jun.

To bi moglo izazvati glavobolju kod nekoliko proizvođača koji su se nadali da će na auto-salonu predstaviti javnosti neke ključne nove modele. Mercedes-Benz je najavio otkrivanje novog EQS SUV-a u Pekingu, a BMW je pripremao svoju najnoviju Seriju 7.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here