Tražim najstrožije sankcije za smrt beba

0

Đukanović: Izostala adekvatna primena zaštitnih mera bezbednosti nege majki i novorođenčeta
 

"Neću oklevati da zatražim najstrožije sankcije za slučaj inficiranih beba u Bijelom Polju. Tragedija gubitka deteta je cena koje crnogorsko društvo ne sme tolerisati", poručio je Đukanović na sednici skupštine na kojoj je odgovarao na poslanička pitanja.

 

Infekcija beba u porodilištu u Bijelom Polju uznemirila je crnogorsku javnost i izazvala niz posledica.

 

Zbog smrti jedne bebe i zaraze još četiri novorođenčeta ministar zdravlja Miodrag Radunović je podneo ostavku, načelnik bolnice u Bijelom Polju je smenjen, a porodilište u tom četvrtom po veličninu gradu u državi je zatvorneo, dok je tužilaštvo pokrenulo istragu o uzrocima zaraze. Pretpostavlja se da su uzroci zaraze u porodištu nehigijena i nemar.

 

Crnogorski premijer je rekao da su dešavanja u bolnici u Bijelom Polju pokazala da je u toj bolnici "izostala adekvatna primena zaštitnih mera bezbednosti nege majki i novorođenčeta" i konstatovao da se takve stvari nisu dešavale ni pre nekoliko decenija, kada je Crna Gora bila daleko nerazvijenija.

 

Đukanović je ocenio da kvalitet usluga "nije na adekvatnom nivou", da je u bolnici u Bijelom Polju utvrđeno niz nedostataka i nepravilnosti i dodao da će tražiti "najstrožije sankcije za propuste kojih ne sme biti". 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here