Denver Nuggets' Nikola Jokic (15) shoots against San Antonio Spurs' Jakob Poeltl during the first half of an NBA basketball game, Monday, Nov. 7, 2022, in San Antonio. (AP Photo/Darren Abate)

Košarkaši Denver Nagetsa stigli su do sedme pobede u sezoni – izabranici Majkla Melouna su kao gosti pobedili San Antonio Sparse, a još jednu izvanrednu utakmicu imao je reprezentativac Srbije Nikola Jokić.

U drugoj utakmici koja se u Teksasu igrala u noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom vremenu Dalas Meveriksi su zahvaljujući briljantnom nastupu Luke Dončića savladali Bruklin Netse.

Denver je kao gost u „AT&T centru“ bio bolji od San Antonija rezultatom 115:109, a Jokić je utakmicu završio sa 26 poena (11/20 iz igre, 4/5 slobodna bacanja), 8 skokova, 10 asistencija, 3 blokade, 2 ukradene i 3 izgubljene lopte za 34 minuta na parketu.

Utakmica je bila veoma neizvesna, a delovalo je da će ekipa iz Kolorada uspeti da je prelomi u trećoj četvrtini, kada je stekla 11 poena viška. Međutim, San Antonio se vratio u egal do kraja susreta, a u poslednja dva minuta kjučne poene su postigli Džamal Marej, Nikola Jokić i Eron Gordon.

Najveću podršku Jokić je na ovoj utakmici imao u Majklu Porteru junioru, koji je postigao 24 poena (9/16 iz igre), a Džamal Marej postigao je 19 (9/17 iz igre). Bouns Hajlen ubacio je 14, a Kentejvijus Kaldvel-Poup 11 poena za pobednika.

U ekipi Grega Popoviča istakao se Keldon Džonson sa 30 poena (12/20 iz igre), Džoš Ričardson je dodao 22, a Tre Džons 20 poena.

Posle ove pobede, treće zaredom, Nagetsi su na skoru 7-3, dok je tim Grega Popoviča ostvario 5 pobeda i 6 poraza od starta sezone. Naredni rival Denveru biće Indijana u gostima, dok će San Antonio, kojem je ovo četvrti poraz zaredom, igrati protiv Memfisa kod kuće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here