pixabay.com

U SAD tokom poslednjih 24 sata zaraženo je još oko 69.000 ljudi, čime je već treći dan registrovan rekordan broj novoobolelih.

U devet država – Aljasci, Džordžiji, Ajdahu, Ajovi, Luizijani, Montani, Ohaju, Juti i Viskonsinu – prijavljen je rekordan broj zaraženih u jednom danu, navodi Rojters.

U Teksasu, još jednom žarištu, guverner Greg Ebot upozorio je da bi ovakva situacija mogla da izazove nove pritiske, ako broj hospitalizovanih ne bude smanjen uz mere kao što su nošenje maski i fizičko distanciranje.

U SAD je tokom poslednjih sedam dana preminulo više od 4.200 ljudi zaraženih koronavirusom, a stručnjaci upozoravaju da bi situacija mogla da nastavi da se pogoršava iz dana u dan, piše Vašington post.

Do sada je u SAD zaraženo više od 3,1 milion ljudi, a bolnice u državama koje su postale žarišta su prenatrpane.

Kalifornija je najavila da će ranije pustiti na slobodu 8.000 zatvorenika kako bi sprečila širenje virusa u kaznenim ustanovama. U državnom zatvoru kraj SanFranciska više od 3.300 zatvorenika je pozitivno na koronavirus.

Florida je tokom poslednje dve sedmice postala jedno od najgorih žarišta epidemije, čime je kompanija “Volt Dizni” sprečena u planovima da otvori tematski park na jednom od žarišta – Floridi.

Iako je glavni lekar u kompaniji “Dizni” rekao da veruje da će pravila i mere koje su preduzeli omogućiti posetiocima siguran boravak u tematskim parkovima, 19.000 ljudi, među njima i neki zaposleni u kompaniji, potpisali su peticiju da se otvaranje parka u Orlandu odloži.

Više desetina bolnica u Floridi saopštile su da su jedinice intenzivne nege popunjene.

Ovog meseca, Florida je konstantno prijavljivala dnevno više slučajeva nego bilo koja država u Evropi u momentu kad je bila u piku epidemije, navodi Rojters.

Zaraza, prema analizi Rojtersa, raste tokom poslednje dve sedmice u 44 američke države.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here