EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Srpska političarka sa KiM Rada Trajković napisala je danas na Tviteru da bi “eventualna treća intervencija zarad zauzimanja Valača i Gazivoda značila sukob”.

Kako je navela Rada Trajković “prva intervencija specijalnih snaga Kosovske policije bila je dobro bezbedonosno iskontrolisana”.

– U drugoj intervenciji protiv šverca već je korišćeno bojevo oružje. Eventualna treća intervencija zarad zauzimanja Valača i Gazivoda značiće sukob – napisala je Rada Trajković.

Ona je i navela da su “prištinske vlasti nedorasle ozbiljnom zadatku da integrišu sever i ponašaju se kao obesni tinejdžeri”.

– Osmani nediplomatski naziva Srbiju kancerom, a ministar Čeku najavljuje zatvaranje “paralelnih” sportskih društava koje koriste njegovi već marginalizovani građani Kosova Srbi. Napukline su već vidljive i u bezbednosnom sistemu Kosova. Kurtijev hiperetnički pristup i otvorena albanizacija institucija odbija Srbe koji su deo Kosovske policije i pretvara ih u policajce drugog reda dok se nacionalno stilizovane slike njihovih albanskih kolega šire mrežama. Ironično je da Kurti i Osmani, dvoje mladih ljudi za koje smo se nadali da će nam doneti evropski duh, Kosovo vraćaju u etnički tribalizam i nepoverenje – i što je najopasnije – uvode ga u bezbednosnu destabilizaciju. Za osam meseci njihove vladavine nazadovalo se više od osam godina – napisala je Rada Trajković.

1 COMMENT

  1. Što tebe Rado toliko sikira….pa ti si u Beogradu…na sigurnom….i pobogu ženo…imaš 70 godina…odličnu penziju koju znaš odlično kako si zaradila…neka više ovog naroda na Kosovu…svi smo tesiti odavno…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here