twitter.com/abaleague

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac odlučio je da kao 60, poslednjeg pika na NBA draftu izabere košarkaša Partizana Vanju Marinkovića.

Naš legendarni košarkaš tako je “doveo” i trećeg srpskog igrača, pošto u Sakramentu već igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Marinković nije otišao sa velikim ambicijama u Sjedinjene Američke Države, međutim Divac zna o kakvom se igraču radi i nisu mu bili potrebni treninzi kako bi video Vanjin stil igre.

Bek Partizana idealno se uklapa u sistem NBA, pošto ima dobar šut za tri poena, kao i mogućnost da brani više pozicija. Marinković u Evropi do sada nije ispunio sav potencijal i još uvek je nepoznato da li će se odmah oprobati u najjačoj ligi sveta ili će ostati u Evropi.

Draftovan je i mladi srpski košarkaš iz američke Razvojne lige Alen Smailagić i to kao 39. pik doskorašnjeg šampiona Golden Stejt Voriorsa, posle trejda sa Nju Orleansom.

Kada je reč o glavnoj zvezdi večeri, Nju Orleans Pelikansi izabrali su s prvog mesta Zajona Vilijamsona.

Očekivano, Pelikansi su se odlučili za nekadašnjeg studenta Djuka, koji je svojim partijama u srednjoj školi, a potom i koledžu skrenuo pažnju na sebe.

Od Vilijamsona se očekuje mnogo u najjačoj ligi na svetu, pošto je prvi košarkaš još od Lebrona Džejmsa, koji je privukao ovoliku pažnju.

Prva tri pika na ovogodišnjem Draftu bila su 99 odsto poznata, pa je tako Dža Morent, kao što se i očekivalo, završio u Memfisu, a Ar Džej Beret u Njujorku.

Kada je reč o igračima koji su prethodne sezone nastupali u regionalnoj ABA ligi, Indijana Pejsersi su kao 18. pika birali doskorašnjeg člana Mega Bemaksa Gogu Bitadzea, dok je Luka Šamanić koji je nastupao za Olimpiju iz Ljubljane izabran kao 19. na ovogodišnjem draftu od strane San Antonio Sparsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here