Trend ove jeseni jesu boje kose koje nose naziv po omiljenom piću. Pa tako vaša nijansa može biti kapućino ili tamno pivo ili možda espreso. Koje su to najpopularnije nijanse za predstojeću jesen…

Nove boje kose pojave se svake jeseni, međutim, ove sezone zanimljivo je to što su nijanse boja za kosu počele da dobijaju i nova, drugačija, upečatljivija imena. Imena kojima je teško odoleti.

Ovoga leta po američkim i britanskim frizerskim salonima, a onda i po svetu, devojke su počele da traže boju kapućina, tamnog piva ili espresa, kao da odjednom boja postaje lepša ako nosi naziv po našem omiljenom piću. Iako se možda čini da se radi samo o novim imenima za stare boje, tu je ipak detalj koji pravi razliku – nijansa koja se suptilno menja.

Pre nego što pomenemo koje su to nijanse pomenućemo jedan detalj na kosi koji je pšostao omiljen među damama. Reč je o svetlijim pramenovima uz lice. Stručnjaci objašnjavaju da su svetliji pramenovi kao okvir lica najjednostavniji način da se kosi doda nova dimenzija, a da se ne menja dramatično. Nekoliko nijansi svetliji pramenovi uz lice privlače pogled ka očima, usnama, osmehu. Osim toga, uz njih se zadržavadašak leta.

Šampanj boja kosa podrazumeva dosta dosta tonova i podtonova, od pepeljaste do krajnje svetle boje. Ovo je odlična prelazna nijansa, negde između svetlo smeđe i tamnije blond kose i neke vrsta pepeljasto plave. Idealna je za prirodne plavuše koje su vremenom potamnele i sada žele da zadrže i nešto svojih svetlih pramenova, ili za prirodne brinete koje žele polako da pređu u plavuše.

Tonosvi espresa su sledeća nijansa koja je sve traženija i sve modernija. Ova tamna nijansa dodatno će oživeti sa nešto toplijim crvenkastim tonom pa ćemo dobiti efekat tamnog drveta.

Čokolada s cimetom je nijansa koja je u kontrastu između tople boje divljeg kestena i tamnije podloge. Primamljivo i kad se jede i kada se gleda.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime