Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, pred polufinale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, rekao je da očekuje težak meč u kom će detalji odlučiti.

– Prva želja je da svi budu spremni za derbi, imali smo sitnih problema posle Spartaka. Imamo još jedan trening i nadam se da će svi biti ok. Detalji će odlučiti, a nadam se da će ti detalji biti u našu korist kako bismo mogli pobedili Crvenu zvezdu – rekao je Milošević na konferenciji za medije u Humskoj.

Milošević je upitan i šta bi moglo da prevagne na stranu njegove ekipe.

– Bitan faktor je fizika, svi parametri nam govore da je ekipa dobro spremljena. Ipak, ovakav meč donosi posebnu dozu adrenalina. Sama utakmica nosi veliku dozu pritiska zbog činjenice da gubitnik praktično gubi sve, tako da ko prvi postigne gol će biti u velikoj prednosti, ali opet meč traje 90 minuta i tim koji bude sačuvao koncentraciju u kompletnom meču će verovatno izađi kao pobednik.

On je istakao i da postoji dilema oko sastava.

– Imam još jednu dilemu za sastav, ovo govorim pod uslovom da su svi spremni. Nadam se da će popodnevni trening dati odgovor na to pitanje. U poslednjih godinu dana nije bilo puno tajni kada je sastav u pitanju – rekao je Milošević i dodao da neće gledati penale ako dođe do njih.

– Neću gledati ako dođe do njih. Imamo toliko toga da prođemo do tada da neću ni da razmišljam o tome sada.

Upitan je da objasni razlike između tima Dejana Milojevića i sada Dejana Stnkovića.

– Osnovna razlika je energija, ali to se uvek desi kada dođe do promene na trenerskom mestu. Potrebno je vreme kako bi se nešto iskristalisali, ali igraju sa dosta više energije.

Milošević je rekao da je ekipa iz poraza od Spartaka doneo dobro, ali da teško te pouke mogu da pomognu sutra jer je meč sa Zvezdom specifičan.

Da li rezervisti mogu da prelome s obzirom da imate pet izmena, bilo je jedno od pitanja za trenera crno-belih.

– Naravno, to ne važi samo za ovu utakmicu. Setite se samo da su prethodne mečeve u našu korist rešili upravo rezervisti.

Milošević je rekao i da poštuje oba potencijalna rivala, kao i da je spremni za pun stadionu.

– Naš stadion je bio pun protiv Mančestera, to nije bilo pre puno vremena. Derbi je institucija našeg fudbala. Ako bude pun stadion to je samo razlog više da se svi potrudimo – zaključio je Milošević.

Polufinale Kupa igra se sutra od 20 sati u Humskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here