EPA-EFE/Steve Dipaola

Nikola Jokić je bio vidno dobro raspložen posle još jedne monstruozne partije u NBA plej-ofu.

Jokić je posle pretposlednjeg i poslednjeg meča pokazao emocije posle pobede, što za njega često nije slučaj.

– To je zbog našeg puta. 3-1 Juta. 3-1 Klipersi. Vratilo smo se. Pre utakmice sam hteo da kažem da šta god da uradimo, pamtiću ovaj tim, ali nisam. Pamtiću svakog saigrača jer je ovo stvarno posebna ekipa. Nemamo nekog ‘prvog pika’, nemamo nekog superstara. Svako je radio naporno kako bi bio tu gde jeste. Kada smo pobedili osetio sam olakšanje – rekao je Jokić novinarima posle meča.

Šta ovaj tim Nagetsa čini posebnim?

– To što ne odustajemo. Ne znam kako to radimo, ne znam šta nas pokreće, ali mi jednostavno ne prihvatamo da je neko bolji od nas. Drugi mogu da nas pobede, ali da bi to uradili moraju da igraju mnogo bolje od nas.

U Orlandovom “mehuru” Denver je, kao i ostale ekipe, već proveo više od 70 dana.

– Kada sudija podbaci loptu želite da pobedite svakoga. Da, mnogo dana je prošlo, nedostaju nam porodice, nekada je i dosadno, nekada previše… Ali, kada je lopta na terenu i igramo, uvek želimo da pobedimo – objasnio je momak iz Sombora.

Govorio je i o uticaju trenera Majkla Melouna, kojem je pobeda bila poklon za rođendan.

– To vam i govorim. On je taj koji je spreman za sve. Ne postoji akcija koju oni mogu da odigraju, a da on ne zna šta će se desiti. On je stoprocentno spreman za utakmicu, on se manijački sprema za utakmice. Kada god imamo lošu utakmicu on pronađe rešenje za narednu. Ja potpuno verujem u njega i on je bitan deo Denver Nagetsa – kaže Nikola, koji otkriva šta je poklonio svom treneru:

– Dao sam mu finale zapadne konferencije! Pre utakmice sam mu rekao: ‘Treneru, imam baš dobar poklon. Pokloniću ti ili put kući ili finale konferencije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here