YT Printscreen

Iako Crvene zvezda to još nije obelodanila na zvaničnim stranicama, njen igrački kadar je od ovog ponedeljka bogatiji za još jedno ime. Napadač Luka Marković (20), stigao je iz italijanskog Krotonea i potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim šampionom, objavio je Mozzart Sport.

Marković se nalazi u Beogradu već neko vreme, a pažnju javnosti privukao je u julu ove godine kada je trenirao s Partizanom o čemu je Telegraf već detaljno pisao.

Mladi napadač koji je ponikao na terenima podno Marakane ima zanimljiv fudalski CV, a kako nije našao svoje mesto na stadionu “Rajko Mitić”, obreo se najpre u Čukaričkom, gde je igrački eksplodirao u mlađim selekcijama.

Privukao je pažnju skauta, ali je, umesto prvog tima, odabrao teži put i otisnuo se u inostranstvo.

Iako je već bio viđen u “srpskoj” Benfiki, pre skoro tri godine Marković se obreo u Italiji i potpisao tada profesionalni ugovor sa Krotoneom i to na četiri godine. Posle samo nekoliko meseci zapao je za oko skautima Juventusa, koji su ga ispratili u takmičenju “Primavera” (mladi timovi) i leta 2018. godine odlučili da ga otkupe od Krotone.

Tokom sezone je odigrao 26 mečeva za mladi tim torinskog velikana, postigao šest golova, ali nije bio zadovoljan minutažom, pa je prošlog leta pozajmljen gradskom rivalu Torinu.

Ovog leta pokušao je u Partizanu da se nametne na treninzima Savu Miloševiću (nuđen je i u nekoliko prethodnih prelaznih rokova), ali nije bilo prostora za njegovo angažovanje u konkurenciji Umara Sadika, Bojana Matića i Nikole Štulića.

Ipak, sada je našao angažman u komšiluku u redovima najvećeg rivala koji ga je angažovao na dve sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here