“Tresem se zbog svakog metka u Ukrajini“

0

Mir u Ukrajini rešio bi probleme Srbije: Aleksandar Vučić
 

"Izaćićemo pred Skupštinu na zatvorenu sednicu da bismo mogli da kažemo s čim se država suočava, pred kakvim smo izazovima, da li možemo ovako dalje ili ne", kazao je Vučić i dodao da Srbija nije u lakoj spoljnopolitičkoj situaciji, iako pred nju nisu postavljeni nikavi ultimatumi.

 

Vučić je to izjavio u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić o tome u kojoj je meri Srbija obavezna da prati spoljnu politiku EU.

 

"Ne mogu da kažem koliko noći ne spavam i tresem se zbog svakog ispaljenog metka, nadajući se miru na istoku Ukrajine, jer to bi rešilo probleme Srbije. Tresem se od svakog metka koji tamo opali", rekao je Vučić.

 

Podsetio je da je za vladu koja po Ustavu vodi spoljnu politiku, dobro da se konsultuje s poslanicima u rešavanju osetljivih pitanja.

 

"Vodimo politiku u interesu građana Srbije, to je naš prioritetni zadatak", rekao je Vučić.

 

Ponovio je da je u interesu Srbije da očuva najbolje moguće odnose s Rusijom, te da ne zna šta bi radili ako bi zemlja bila suočena s poskuljenjem gasa koji ne može da plati ni po sadašnjoj ceni.

 

Vučić je podsetio da je Srbija privatila 10 od 14 deklaracija, osim četiri akta koji gore o sankcijama protiv Ruske Federacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here