Trgovina heroinom porodični biznis

0

Nekada je glavni biznis porodice Miloš bila trgovina heroinom: Braća Alen, Danijel i Petar Miloš sa čuvenim Gordonom Remzijem
 

Danijel, koji je sa Petrom posedovao italijanski restoran Mariosarti u Tuvongu, bio je 2000. godine osuđen na devet godina zatvora za trgovinu heroinom. Dobio je uslovnu slobodu nakon 12 odležanih meseci. Stariji brat Alen osuđen je 1999. na sedam godina zatvora za istu stvar. Iste godine, njihova majka Kata Alen, koja se preudala nakon što je otac dečaka umro kada je Petar bio još mali, optužena je za posedovanje sumnjive imovine. Kasnije su te optužbe povučene.

 

Pošta na Fejsbuku

Danijel je na Fejsbuku odao poštovanje svom mlađem bratu:
– Brate moj, ništa te ne može zameniti. Žao mi je što nisam bio tamo da pomognem, nadam se da si sad na boljem mestu, volim te svim srcem.

Od utorka, kada je Miloševo telo nađeno u prizemlju kuće u ulici Kej u Morningsajdu, detektivi su više dana nastojali da na licu mesta sakupe što više tragova koji bi vodili do njegovog ubice. Ovaj 26-godišnjak nađen je mrtav u prostoriji pored garaže. Žena koja je našla telo, bila je takođe jedna od poslednjih koji su Petra videli živog. Oni su u nedelju ujutro proveli neko vreme zajedno, pre nego što je Petar otišao iz ženine kuće, a prema nepoznatom odredištu. Petar je boravio na imanju u ulici Kej, ali je takođe živeo i u kući svoje majke, navodi policija.

Prema sudskim dokumentima, Danijel je bio pod istragom 1999. godine, za vreme operacije "Jafa" usmerene na trgovinu heroinom na jugu Brizbejna. S njim je u kontakt stupio policajac u civilu i u osam slučajeva sredio da mu ovaj proda heroin. Primopredaja je obavljana na različitim mestima, od restorana Mekdonald u Salisberiju, železničke stanice Jirongpili, parkinga pred restoranom KFC i Enerliju do sajmišta u Rokliju.

 

Petru droga došla glave?

Danijel bi policajcu predao između sedam i 14 grama kompresovanog belog praška, umotanog u alu-foliju, plastičnu traku ili beli papir. Svaka transakcija koštala je između 1.800 i 4.000 dolara. Danijel je optužen za osam krivičnih dela snabdevanja heroinom između 1. februara i 11. maja 1999. godine. Optužen je i za jedno krivično delo ilegalne trgovine. Tada je zaplenjena i Danijelova imovina – automobil, motocikl i televizor.

 

Braća u poslu

Danijel i Alen pridružili su se 2008. godine bratu Petru, koji je upravo završio obuku za konobara, u vođenju italijanskog pica-bara i restorana "Al Dente". Četiri godine kasnije, Danijel i Petar kupili su "Mariosarti", obećavši da će restoranu vratiti staru slavu mesta na kome se u Brizbejnu mogu naći fina italijanska jela. Na nacionalnom takmičenju 2012. godine, dobili su i priznanja.

Šana Kolins, njegova navodna saradnica, kazala je policiji da su ona i Danijel prodajom heroina svake nedelje zarađivali između 5.000 i 10.000 dolara. Par je trošio pare na svakodnevne životne troškove, ličnu imovinu i heroin, rekla je ona, dok je ostatak predavan gospođi Alen da "pripazi" i "upravlja". Majka troje dece navodno je pažljivo čuvala "prihode" svojih sinova, krijući velike količine novca u svojoj kući na Sanšajn Kostu, tvrdila je policija u podnesku za sud. Ona je, takođe, polagala pare na dva različita bankovna računa, oba na Danijelovo ime.

 

U snimljenom razgovoru sa starijom narednicom Lindom Hajki iz državne jedinice za borbu protiv droge, Šana Kolins je rekla da su ona i Danijel ograničili broj ljudi kojima su prodavali heroin, a po što je Alen "pao" zbog dilovanja 1998. Ali, nastavili su da prave pare i takođe da ih daju gospođi Alen da njima upravlja za njih, rekla je ona. Kad god su im pare bile potrebne, dodala je Šana Kolins, ona i Danijel pitali bi gospođu Alen za gotovinu. U jednom slučaju, ona bi dala Kolinsovoj u kešu 5.000 dolara, koje je uzela iz sobe svoje kuće u Maručidoru.

– Pare su bile vlažne kada ih je Kata Alen njoj dala – zabeležila je policajka Hajki.
Policajci su napravili raciju u kuću Kate Alen 3. juna 1999. i tamo otkrili 19.000 dolara u kešu. Pare su zaplenjene, a takođe i 20.000 dolara držanih kao zalog za apartman na aveniju Anzak u Maručidoru, koji su gospođa Alen i njen muž imali nameru da kupe. Sa dva računa kod Kredit juniona i Sankorp banke zaplenjeno je još 13.000 dolara. Policija nije krivično gonila gospođu Alen.

Petar i Danijel su takođe imali i biznis sa drogom s partnerom Adonom Nujenom, koji je inače u kompaniji braće Miloš bio naveden kao suvlasnik, u godini kada su oni kupili "Mariosarti". Nujen je osuđen na sedam godina zatvora za trgovinu i snabdevanjem drogom.

 

Promenio način života

Bliski Petrov prijatelj, koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je da je pokojni kuvar bio "parti-boj" u mladosti, ali veruje da je promenio način života.
– Bio je momak koji voli da se zabavlja, ali nikad nisam čuo da bi mogao da bude diler. On nije bio taj tip.
On kaže da je Petar odlučio da napravi pauzu u poslu i otputuje u inostranstvo, kao i da ostvari svoj san o pisanju knjige recepata.
– Bio je ozbiljan radnik. Nije mrdao iz restorana još od 14. godine. Samo mu je bio potreban odmor.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here