Facebook
Fudbaleri šampiona Sidneja predvođeni Milošem Ninkovićem

Najmasovnije takmičenje u australijskom fudbalu ušlo je u svoju šestu sezonu. Od ukupno 739 klubova koliko je u državnim kup takmičenjima startovalo u ovom nadmetanju, došlo se do 32 najbolja tima, među kojima su i sve ekipe iz elitne A-lige.

Žrebom su minulog ponedeljka određeni parovi šesnaestine finala, a u čak tri meča snage će odmeriti rivali iz najjače australijske lige. Aktuelni prvak države Sidnej igraće protiv Brizbejn Roura, dok finalista Pert Glori dočekuje Vondererse iz Zapadanog Sidneja. Treći par timova iz A-lige čine ekipe Melburn Viktorija i Njukasl Džetsa.

Ovakav ishod žreba otvoriće vrata završnice mnogim klubovima iz nižih rangova, pre svega članovima premijerligaških takmičenja. Najbrojniji su klubovi iz Novog Južnog Velsa kojih ima čak sedam, a po četiri predstavnika imaju Kvinslend i Viktorija. Dva kluba su iz Zapadne Australije, a po jednog predstavnika imaju Teritorija glavnog grada Australije (ACT), Severna Teritorija, Južna Australija i Tasmanija.

Prvih šest utakmica šesnaestine finala odigraće se u sredu, 24. jula, a zatim će po pet susreta biti igrano u naredne dve srede, 31. jula i 7. avgusta 2019. godine. Pobednici će izboriti plasman u osminu finala, a žreb za ovu fazu takmičenja biće obavljen 7. avgusta oko 22.30 časova.

Prošlogodišnji pobednik FFA Kupa Adelajd junajted počinje odbranu trofeja utakmicom protiv hrvatskog kluba Melburn Najts. Ovaj meč igra se u sredu, 7. avgusta u naselju Sunshine North u Melburnu.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA
Sidnej – Brizbejn Roar
Pert Glori – Zapadni Sidnej Vonderers
Melburn Viktori – Njukasl Džets
FC Tajgers – Hjum Siti
Južni Hobart – Markoni Staljons
Adelejd Olimpik – Floreat Atina
Megpaj Kruzejders – Kumera Kolts
FC Olimpik – Bajsvoter Siti
Sent Džordž FC – Sidnej Junajted 58
Darvin Olimpik – Edžvort
Bulin Lajons – Morland Zebras
Maunt Druit Rendžers – Menli junajted
Mejtlend – Central Koust Mariners
Melburn Najts – Adelejd junajted
Kembeltaun siti – Melburn siti
Brizbejn Strajkers – Velington Finiks

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here