Beograd je poznat kao grad koji je otvoren za sve, za turiste, umetnike, izvođače, pevača, glumce. Šansa da uspete u Beogradu vam je mnogo veća nego u bilo kojem drugom manjem gradu u Srbiji, ali i većim gradovima u regionu.

Ukoliko znate da iskoristite šanse koje vam pruža Beograd i ukoliko imate makar malo sreće, vi ćete biti vrlo uspešni.

Za turiste Beograd predstavlja grad sa značajnom istorijom, ali i još značajnijim kulturnim nasleđem. Turistička poseta Beogradu nikada nije loša ideja i uvek ćete mnogo saznati i obogatiti vaša iskustva posetom ovom gradu. Ipak, pre same posete morate imati tri stvari u vidu.

Napravite plan obilaska

Obavezno je napraviti plan obilaska i plan vašeg boravka u Beogradu. To je najosnovnija stvaka. Sve i da ste osoba koja ne voli baš da planira, u ovom slučaju savetujemo da prekršite to vaše pravilo i da se dobro organizujete. To posebno važi za one koji dolaze samo na par dana u Beograd i ako ne isplanirate šta želite i gde želite vrlo je lako da ćete posetiti mnogo manje stvari od očekivanih. Uvek morate imati u vidu da vrlo lako možete upasti u gužvu, da nije jednostavno u “špicu” stići s jednog kraja grada na drugi ukoliko to poželite u trenutku, da će možda neke ustanove koje želite da posetite biti zatvorene dok vi stignete i slične situacije.

Nađite adekvatan apartman, stan ili sobu

Jednako važno kao i plan obilaska jeste i smeštaj. Ukoliko ne dolazite kod rođaka ili prijatelja onda je očekivano da ćete iznajmiti neki od apartmana u Beogradu. Preko interneta se možete informisati o svim ponudama ukoliko u pretraživač ukucate “apartmani Beograd” ili “stan na dan”. Izaći će vam duži spisak, a na vama je da procenite šta vam odgovara.

Takođe, ovde vodite računa o tome da sve uvek lepše izgleda na slici i da će pre dogovora biti potrebno i da pogledate apartman u Beogradu. Takođe, ako dolazite sa porodicom ukucajte na google “apartmani za porodice Beograd” veća je verovatnoća da vam baš izađu na google takvi apartmani. Oni su već opremljeni svim neophodnim stvarima koji su potrebni jednoj porodici (kuhinja, tv, frižder, fen, pegla, parking itd.).

Vrlo je bitno da smeštaj ne bude mnogo udaljen od grada, ali ni previše blizu centra, jer vam uličan buka može zasmetati u nekom trenutku. Birajte one apartmane u Beogradu koji imaju pristojne cene i koji se nalaze relativno u blizini i nemojte odmah posezati za luksuznim apartmanima u Beogradu, jer treba novac iskoristiti i na druga uživanja koja velegrad pruža.

Vodite računa o džeparošima 

Na žalost u svim velikim gradovima i metropolama ovo je ustaljene problem. Loše je što nikada ne možete biti apsolutno opušteni, jer sve vreme morate da mislite da se vaš novčanik ili torba nalaze na sigurnom mestu. Džeparoši u Beogradu su postali pravi profesionalci, a najviše bi trebalo da vodite računa u gradskom prevozu, jer se tada najčešće dešavaju krađe. Zašto smo ovaj savet ubrojali u glavne? Iz razloga što se može desiti da cela vaša ušteđevina koju ste planirali da potrošite na različite interesantne stvari u Beogradu, nestane u trenutku. Iz iskustva svih koji su se našli u ovoj situaciji kažemo vam da vam ukradeni novac nikada neće biti vraćen. Zato, malo obazrivosti je preko potrebno.

Savet plus – uživajte maksimalno 

Uživajte u svakom beogradskom jutru, danu i večeri. Uživajte u pogledima, beogradskim rekama, parkovima, ulicama. Jednostavno – uživajte u Beogradu, dok ste tu.

Savete na ovu temu dao nam je poznati beogradski portal za iznajmljivanje apartmana Apartment in Belgrade.

Izvor:
Sponzorisani tekst

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here