Kreg O’Šenesi, bivši član Đokovićevog tima, objasnio je zašto više ne sarađuje sa najboljim igračem sveta.

O’Šenesi se bavio analizom i statistikom i bio je bitan član tima Novaka Đokovića.

Saradnju je prekinuo početkom ove godine, a sada je otkrio i zašto.

– Radio sam sa Đokovićem analize pre i posle meča i slao sam mu statistiku. Bile su to sjajne tri godine, a najviše sam sarađivao sa Vajdom, sa kojim sa se uvek konsultovao oko onoga što je najbolje za Novaka. Đoković je imao velikih problema zbog povrede lakta 2017. godine, pa je naredne usledio težak povratak. Bilo je uspona i padova, ali sve u svemu je bilo zabavno – pričao je O’Šenesi za „Spox“.

Otišao je zbog Gorana Ivaniševića.

– Otišao sam zbog Gorana Ivaniševića. On je došao kao glavni trener i nije mu preterano značila analitika i nije joj nešto preterano verovao. Morao sam da odem.

– Novak je neverovatno znatiželjan, želi sve da zna! Sećam se razgovora kada me je pitao kako da popravi ritern. Svi mi znamo da ima najbolji ritern u istoriji i da je prvi teniser sveta, ali i dalje ima glad za znanjem i želi da napreduje. Uvek je spreman za analizu tenisa, ali pre svega narednog protivnika. Njegova želja da pročisti i usavrši igru podigla ga je na viši nivo. Veoma impresivno. Poslednjih godina njegove odluke na terenu su postale još bolje. Postao je i disciplinovaniji u igri i uvek vraća tu još jednu lopticu. Više se ne događa da pobedi samog sebe, i veoma retko dozvoljava protivnicima lak poen. Oseća im takođe snage i slabosti i to koristi. Druge servise sada više plasira u forhend protivnika kao element iznenađenja, a i taj servis mu je sada bria, pošto je smanjio korišćenje kik-servisa – zaključio je O’Šenesi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here