pixabay.com

Na početku ljubavne veze žene često zna da uhvati panika jer nisu sigurne da li se zaista sviđaju muškarcu ili je zainteresovan samo za zabavu.

U takvom stanju vrlo je lako napraviti pogrešne korake, a stručnjaci za veze ističu da mnoge žene čine vrlo slične greške. Dobra vest je da možete prestati da ih pravite, ali ih najpre morate uočiti.

Toplo – hladno

Igrica zvana ‘toplo-hladno’ na početku odnosa gotovo je uobičajena stvar. Uz pomoć nje muškarci i žene pokušavaju da otkriju koliko je kome stalo, imate li određene granice i kakvi ste zapravo. Neretko se zna dogoditi da vam se, na primer, muškarac javlja svaki dan, a onda zaćuti na nedelju dana, čak i više. Većinu žena tada uhvati panika, ne razumeju šta se događa i, u silnoj želji da ga zadrže uz sebe, počinju da ‘napadaju’ na svim komunikacijskim frontovima.

To je greška. Rešenje je: Posvetite se svom životu, uživajte u sebi i stvarima koje vas vesele. A kad se on javi, na vama je da odaberete na koji način ćete komunicirati. Ako se ne javi – nije ni trebao da se javi.

Neka on osvaja vas

Nema ništa sporno u tome da žena danas napravi prvi korak. Ali ako nemate dovoljno samopouzdanja, teško da će vam prvi korak biti uspešan.

Ne šaljite mu deset SMS poruka dnevno, ne zovite ga prve, ne šaljite mu stalno e-mailove, ne pojavljujte se redovno na mestima koja on posećuje, ne predlažite susrete… Neka on osvaja vas i neka se potrudi, a vi se setite da ste žena vredna pažnje. Ako to još niste naučile, nemojte se ni upuštati u vezu. Prvo spoznajte sopstvenu vrednost.

Imajte svoje “ja”

Neke žene se u blizini željenog muškarca spontano pretvaraju u njegovu kopiju. Poslušno klimaju glavom, slažu se sa svime što on kaže i nemaju svoj stav ni o čemu. Takvo ponašanje nije nimalo seksi. Ako on nešto govori, a vi se ne slažete s tim i imate argumente, nema potrebe da ćutite. Nemojte se plašiti da će on odustati od vas ako drukčije mislite.

Uostalom, ako je to razlog za odustajanje, onda vam on ni ne treba, kao ni veza s njim jer očigledno nećete imati budućnost. Budite svoje, mislite svojom glavom, jasno, ali ljubazno izrazite svoj i ne dajte da neko manipuliše vama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here