Unsplash

Recite zbogom lošem zadahu sa sledećim jednostavnim trikovima.

Redovno pijte vodu

Neadekvatan unos tečnosti može dovesti do različitih problema, uključujući i lošeg zadaha. Suva usta su jedan od njegovih najčešćih uzroka, zbog čega je važno da se pobrinite da pijete dovoljno vode svakog dana. Preporučuje se konzumiranje najmanje litar i po vode dnevno, a pri fizičkim naporima i višim temperaturama i više.

Pravite zeleni čaj

Zeleni čaj ima nekoliko pozitivnih efekata na zdravlje; ima antiinflamatorno dejstvo, jača imuni sistem i puni organizam antioksidansima. Istovremeno, blagotvorno deluje i na zdravlje zuba i desni, sprečava upale i razmnožavanje bakterija koje mogu biti uzrok lošeg zadaha. Pijte zeleni čaj tokom dana, ali budite oprezni, pošto on stimuliše izlučivanje tečnosti, morate da vodite računa da unosite dovoljno vode u svoj organizam.

Uključite probiotski jogurt u svoje obroke

Probiotički jogurti sadrže korisne bakterije za koje se zna da imaju blagotvorno dejstvo na varenje. Osim toga, upravo te bakterije mogu da spreče stvaranje bakterija koje dovode do upale desni i neprijatnog zadaha. Naravno, konzumiranje ovog napitka nije dovoljno, već je važno i voditi računa o pravilnoj oralnoj higijeni i redovno posećivati stomatologa. Ovo će obezbediti optimalno zdravlje vaših zuba i desni i sprečiti loš zadah.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here