pixabay.com
Istanbul

Očekivali biste da će Pariz biti najposećeniji grad na svetu ili možda Njujork i njegov kultni Bruklinski most, zeleni urbani parkovi i beskrajni skupovi blistavih nebodera, ili čak Kankun, sa svojim svetski poznatim gostoprimstvom, luksuznim boravcima i najsjajnijim plavim vodama, ali nije nijedan od navedenih.

U nastavku pogledajte koja tri grada su najposećenija na svetu. Listu je sačinio portal Traveloffpath.com.

3. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Futuristička metropola Dubai je treći najposećeniji grad na svetu, koji je prošle godine ugostio 16,8 miliona gostiju.

Sa svojim inovativnim hotelima, uključujući odmaralište u obliku meseca koje će uskoro biti otvoreno, i velikim planovima za povećanje dužine javnih plaža za 400%, ovaj bliskoistočni dragulj će privući sve veći broj posetilaca u narednim godinama.

Osim opuštanja u all-inclusive-u, šetnje živahnom marinom Dubaija i doživljaja noćnog života samih zapadnih Emirata, turisti takođe hrle u Dubai radi kupovine i razonode, a mnogi od njih posećuju Dubai Mall, vodeću atrakciju u gradu, poznat po svojim brojnim maloprodajnim mestima.

2. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je drugi najposećeniji grad na svetu. Njegovo mnoštvo znamenitosti, uključujući arhitektonske ikone poput Big Bena i Tower Bridgea, čini se da je u poslednje vreme na listi svih ljubitelja putovanja, toliko da ih je 18,8 miliona ovde sletelo 2023.

Da, vreme može da bude prilično loše, ali ovo je ipak prestonica sa fascinantnom istorijom koja se proteže preko dva milenijuma i kosmopolitskim osećajem kao nigde drugde u Evropi.

London ispunjava sve okvire, i bilo da je kiša ili sunce, zaljubićete se u njega u trenutku, posebno ako želite da izađete sa utabanih staza i doživite englesku prestonicu kao lokalac – ne nedostaje neverovatnih skrivenih mesta za otkrivanje.

1. Istanbul, Turska

Smešten između istočne Evrope i zapadne Azije, polažući pravo na teritorije oba kontinenta i konstantno na vagi između svojih evropskih korena i orijentalnog duha, Istanbul je vodeća turistička destinacija na svetu, privlačeći 20,2 miliona gostiju prema poslednjoj statistici.

To je značajan rast od 26% u odnosu na prethodnu godinu, kako navodi Euromonitor International, i iako njegovo postavljanje ovde može izgledati neočekivano nekima, posebno ljubiteljima Evrope koji tek treba da prebole Pariz.

3 COMMENTS

  1. To su zapravo gradovi sa najprometnijim aerodromima. Zapravo poseta gradu se prema ovoj statistici smatra i kada grad posluži kao usputna stanica prilikom presedanja u drugi avion.

  2. Turski koreni nemaju veze sa Evropom. Istambul je zanimljiv kao šoping destinacija, zatim tu su i razni migranti sa urednim dokumentima koji se predstavljaju kao turisti pre nego predaju papire za boravišnu dozvolu, a i tranzitna su zemlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here