Tanjug

Bojkot izbora nije dobro rešenje, kaže predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, ali će, dodaje, poštovati stav koji bude zauzeo veći deo opozicionih stranaka.

– Lično ne mislim da je bojkot dobro rešenje, ali bih voleo da čujem i drugu stranu, da čujem sve ”umne glave” šta imaju da kažu, pre nego uđemo u bilo šta. Ja sam za to da se napravi dijalog sa narodom na temu šta donosi bojkot, šta odnosi, a šta se dobija ili gubi izlaskom na izbore – rekao je Trifunović za Tanjug.

Na pitanje koji su argumenti zbog kojih on nije sklon bojkotu, Trifunović kaže da se posle bojkota ništa “spektakularno neće desiti”, a kao primer za to poziva se na nedavne lokalne izbore u Albaniji, na kojima je izlaznost takođe bila mala, a izbori su, uprkos tome, priznati.

– Ja ne vidim šta bojkot donosi. Mislim da će ekipa na vlasti moći regularno da osvoji izbore, i ako mi bojkotujemo. Ništa se tu spektakularno neće desiti – rekao je Trifunović.

On je dodao da u PSG u ovom trenutku ne razmišljaju o bojkotu i da se spremaju kao da će izbora biti.

– Bolje da se spremamo, pa da ne izađemo, nego da nas uhvate nespremne – poručio je Trifunović.

Na sledeći sastanak između vlasti i opozicije na FPN, najavljen za petak, on lično neće ići, ali hoće predstavnik njegovog pokreta, međutim, iznenadila ga je, kaže reakcija javnosti posle prvog sastanka.

– Osnovni zahtev u Sporazumu sa narodom je bio dijalog sa vlastima oko izbornih uslova. Ne razumem sad tu vrstu ”graktanja” i gadljivosti koja se podigla u javnosti – zašto ste seli sa njima? To nije nikakav dijalog iza zatvorenih vrata o ne znam čemu, nego upravo tražimo ono što piše u sporazumu – kaže Trifunović.

On dodaje da PSG stremi ka ujedinjenju opozicije i protiv je svake podele u društvu koja se dešava i koju, prema njegovoj oceni, nameće vladajuća stranka.

– Videćemo šta će druga runda doneti, da li će konačno popustiti i napraviti prečišćavanje i sređivajne biračkih spiskova, REM mora da radi svoj posao, i da neko zaista garantuje zastupljenost opozicije u medijima – rekao je Trifunović.

Navodi da je lopta “na polovini terena”, kod vlasti, i da je na njima da obezbede fer izborne uslove, a to, ističe, nije moguće bez dijaloga.

2 COMMENTS

  1. Pa ko je uopšte Trifunović?koliko znam on nije stranačka ličnost,a to što je glumato po ulici to mu i ne daje pravo da učestvuje na tom sastanku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here