Trifunović: U Vršcu očekujem nadigravanje

0

"Najviše me brinu brojne povrede i iscprljenost igrača nakon napornog puta do Kanarskih ostrva, gde smo igrali meč Evrokupa protiv Gran Kanarije. Na utakmici u Vršcu sasvim sigurno u ekipi neće biti Amerikanca Majka Tejlora, dok je igranje Nemanje Nedovića i Filipa Videnova pod znakom pitanja", rekao je Trifunović.

Mladi stručnjak je istakao da su Vršcani vrlo ozbiljan tim koji ima realne šanse da se domogne plasmana na završni turnir regionalnog takmičenja.

 

Krilni igrač Marko Kešelj naglasio je da Hemofarm na svakoj poziciji u sastavu ima nekoliko kvalitetnih opcija.

 

"Nećemo se predati, iako se suočavamao sa nagomilanim problemima. Pokušaćemo da se u kratkom roku oporavimo i pronađemo način da ostvarimo veoma značajan trijumf", poručio je Kešelj.

 

Izostanak plejmejkera Tejlora u mnogome će otežati posao spoljnoj liniji "crveno-belih", a prema rečima Borisa Bakića jedini način da se prevaziđe teška situacija je maksimalno angažovanje na meču u Vršcu.

 

"Sa Hemofarmom smo prethodne sezone odigrali dosta neizvesnih i iscrpljujućih utakmica", podsetio je Bakić, obećavši navijačima popularnog kluba veliku borbu u duelu sa "farmaceutima".

 

Trener Hemofarma Željko Lukajić izjavio je da će njegovom timu biti neophodne sve tri pobede u poslednja tri kola Jadranske lige za plasman za Finalni turnir regionalnog takmičenja.

 

"Verujem da ćemo protiv Crvene zvezde igrati na visokom nivou, onako kako igramo od kada sam preuzeo ekipu. Očekujem dobar pristup i maksimum od svih igrača, posebno u odbrani", rekao je Lukajić i dodao:

 

"Crvena zvezda se suočava sa velikim zdravstvenim problemima igrača. Dodatno će im biti teže pošto su u utorak eliminisani u Evrokupu".

 

Košarkaši Partizana nakon plasmana u Top 8 Evrolige i poraza od Barselone u subotu u Pioniruz dočekuju Radnički iz Kragujevca. Podgorička Budućnost ide na teško gostovanje u Zadar i samo bi pobedom tim iz Crne Gore bio jako blizu plasmana na završni F4 turnir, naravno i ako Zvezda pobedi Hemofarm.

Derbi meč 24. kola regionalnog takmičenja se igra u nedelju kada će lider šampionata Cibona ugostiti u Zgarebu ljubljansku Olimpiju.

 

FMP posle produžetka slomio Bosnu

 

Košarkaši FMP-a pobedili su posle produžetka ekipu Bosne rezultatom 89:80 (23:13, 9:26, 21:24, 19:9, 17:8) u prvom meču 24. kola Jadranske lige.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miroslav Raduljica sa 30 poena, dok je Mladen Jeremić dodao 17. U ekipi iz Sarajeva najbolji je bio Zlatko Jovanović sa 18 poena, dok je Feliks Kojadinović ubacio 17.

 

FMP je ovim trijumfom stigao do devete pobede u sezoni uz 15 poraza. Bosna je ostvarila učinak od pet trijumfa i 18 neuspeha.

 

Petak, 12. mart:
FMP – Bosna pp 89:80 (72:72)

 

Subota, 13. mart:
Zadar – Budućnost 18,00
Hemofarm – Crvena zvezda 19,00
Helios – Zagreb 19,00
Partizan – Radnički 19,30
Široki – Cedevita 20,15

 

Nedelja, 14. mart:
Cibona – Olimpija 18,00

 

Tabela:
Cibona 19-4
Partizan 17-5
Hemofarm 14-9
Budućnost 14-9
Zagreb 13-10
Olimpija 13-10
Cedevita 12-11
Zadar 11-12
Radnički 10-13
Crvena zvezda 10-13
FMP 9-15
Široki 9-14
Helios 5-18
Bosna 5-18

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here