Trifunović: Želimo plasman u plej-of

0

"Iza nas je dvadeset dana tokom kojih smo radili u atmosferi sličnoj onoj u kojoj se i klub nalazi. Ne mogu da kažem da smo imali preko potreban mir zbog svih dešavanja oko kluba, ali momci koji su bili u trenažnom procesu uspeli su da se izdignu iz sutiacije u kojoj se nalazimo. Ono što je remetilo rad je povreda Marka Kešelja koji je bio van trenažnog procesa do ponedeljka. On je sanirao povredu i trenira sa ekipom. Promene koje se odnose na sastav uzrokovane su pre svega povredom Tejlora koji je operisan u Americi i oporavlja se, i odlaskom Videnova. Ono što mogu da kažem je da Videnov od kada sam ja došao u klub nije povezao dva treninga, a da je bio zdrav. Igrač koji nije zdrav ne može da se poziva na tretman u klubu i minutažu. Mi nismo uspeli fizikalnom terapijom da mu saniramo povredu i ja mu želim svu sreću u daljoj karijeri", rekao je Trifunović.

 

On je istakao da su "crveno-beli" u prelaznom roku doveli Dušana Katnića i Stefana Stojačića.

 

"Bitno je i to da njihovi motivi nisu bili finansijski. U ovom trenutku Crvena zvezda ne može nikome ništa da obećava osim šanse za afirmacijom. To je jedini razlog zbog kojeg su oni dovedeni do kraja sezone. Pre sedam dana posle sastanka sa igračima, Vladimir štimac mi je saopštio da on ne može više da izdrži pritisak koji je nad njim i da ne želi da bude u Crvenoj zvezdi do kraja sezone. On je smatrao da ove sezone imao adekvatan igrački tretman, ni kod mene ni kod mog prethodnika. Naveo je i da njegove ugovorne obaveze nisu ispoštovane i da on mora da vodi računa o svom privatnom životu i svojoj porodici. I posle razgovora sa čelnicima Uprave on je ostao pri čvrstom stavu da želi da ide. štimac je licenciran za Crvenu zvezdu ali sigurno neće biti u timu u železniku jer on psihološki uopšte nije deo tima i smatram da nije produktivno i adekvatno da on bude u sastavu. Videćemo kako će se situacija razrešiti, ali dokle god on ima potpisan ugovor sa Crvenom zvezdom, mi ćemo braniti interes kluba i štitićemo ga bolje nego što je to ranije rađeno. Ovaj problem otvorio je pitanje snage tima na centarskim pozicijama i iz istog razloga kao i u slučaju Katnića i Stojačića, doveden je Jelovac. Situacija u klubu je takva da uopšte nismo bili u poziciji da biramo koga ćemo dovesti. U ovom trenutku naša želja za afirmacijom i borbom na svakom meču biće način na koji ćemo se boriti protiv svih problema koji su prisutni", istakao je trener Zvezde.

 

Trifunović je istakao da je novo rukovodstvo na čelu sa Vladislavom Lučićem ušlo maksimalno transparentno u rešavanje problema.

 

"Ekipi je potreban mir i svi natpisi i tekstovi koji su se pojavljivali, a nisu bili istiniti ili provereni, samo su dodatno destabilizovali ekipu. Svi želimo da Zvezda uspešno izađe iz teške situacije i takve neistine uopšte tome ne idu u prilog. Javnost u radu nove uprave zaslužuje podršku javnosti, a ne takve spekulacije i sputavanje", rekao je on.

 

Crvena zvezda će sutra u prvom kolu Superlige gostovati ekipi FMP-a iz Železnika.

 

"Imamo kontradiktornu situaciju da su igrači koje je doveo FMP u nekoj prošlosti bili prikladniji našem timu. I obrnuto, igrači koji su sada kod nas su nekada bili bliži načinu razmišljanja ekipe iz železnika. Potezi svih timova govori o tome da se ambicije dižu na najviši mogući nivo. Mi se nalazimo u grupi timova koji žele da obezbede plej-of i da iz tog plej-ofa odemo u NLB ligu naredne sezone. Sigurno su favoriti Hemofarm i Partizan zbog stabilnosti i kontinuiteta koji poseduju. Ambicije FMP-a su jasne i to su pokazala njihova pojačanja. Mi ćemo tražiti svoju šansu ali ne dozvoljavam igračima da traže alibi u situaciji koja nas okružuje. To jeste realnost ali na terenu mora da se pokaže maksimum. To neće biti lako ali zato je potrebno mnogo mentalne i fizičke snage i maksimalna posvećenost. Neki odustaju, neki ostaju i ti koji ostaju imaju moje puno poverenje", zaključio je Trifunović. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here