Trikovi za zdraviji obrok

0

 

OZamenite hleb brusketima kako bi obrok učinili zdravijim


1. Ovas umesto mrvica hleba
Da biste dobili teksuturu istu kao što su mrvice hleba, sameljite ovas dok ne postane zrnast. Koristite ga u svim prilikama gde ste ranije koristili mrvice hleba.

 

2. Citrus umesto soli
Ako umesto soli iscedite 2-3 citrusa u jelo, biće ukusnije, a neće sadržati natrijum. Neka vam postane navika da iseckate male komadiće limuna i da ih servirate kada jedete pileće meso, ribu, pirinač i povrće.


3. Pire od avokada umesto putera
Izgnječite avokado i od njega napravite pire. To će biti dobar namaz ili prilog u sendvičima, a unosićete po 75 kalorija manje nego što ste pre radili za svaku kašiku putera.

 

4. Brašno od celih žitarica umesto belog brašna
Brašno od celih žitarica je neuporedivo zdravije od belog brašna, a ukus nije mnogo različit. Koristite belo brašno od celog zrna pšenice za ukusne slatkiše i kolače.

 

5. Saveti za večeru u restoranu
Obroci u restoranima često sadrže kalorije koje su vam potrebne za ceo dan. Sledeći put kada jedete u restoranu, mislite na svoje srce i radite upravo ove stvari:

 

– Umesto hleba, naručite bruskete

 

Izbegavajte hleb u restoranima. Umesto njega naručite bruskete. Manji su pa ćete moći da obratite pažnju koliko ih količinski pojedete.

 

– Više povrća, manje glavnog jela

 

Umesto da uz glavno jelo dobijete malo povrća, pokušajte da ono dominira, a da manje jedete mesto. Lako je, a hranjivo i veoma zdravo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here