Partizan je pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 75:72.

Trener Partizana Andrea Trininkijeri je pobedu nad Crvenom zvezdom u prvom derbiju ove sezone analizirao uglavnom sa osvrtom na činjenice i detalje koji su prelomili meč i rešili pitanje pobednika.

-Izuzetno teška utakmica. Bilo je jako teško igrati dobro. Mislim da smo zaslužili pobedu jer smo u ključnim momentima imali više energije od njih. Dobro smo počeli, a onda na kraju druge četvrtine smo ih pustili da se vrate. Od tada je bio taj tip utakmice da ne možeš da se mrdaš na terenu, da je sve fizička tuča. Oni su ogromni. Mi nismo igrali sjajno, ne bismo pogodili olimpijski bazen, ali smo na energije i na važne lopte, koje su bile ‘fifti-fifti’. Dobili smo Zvezdu, derbi, nema mnogo priče za ovu utakmicu – rekao je Trinkijeri.

Partizan je trijumfovao u dramatičnom meču koji je mogao da ode na obe strane.

– Ja mislim da nije stvar samopouzdanja inače bismo izgubili utakmicu. Svi smo hteli malo bolje da igramo i onda kada smo ušli u ovaj ritam blokada, kontakt, “bamp”, nismo se snašli. Oni su malo veći, jer igraju Evroligu, i nismo uspeli da uđemo u reket, a kad promašuješ, to je istina, ali smo pobedili derbi.

Italijanski stručnjak je priznao da nije “najbolji” kada je uživanje u pitanju.

– Jedna od najvažnijih stvari u životu je da znaš da uživaš. Ja sam najgori u tome, a mislim da su moji igrači bolji. Sigurno važna pobeda koja nam može dati mnogo, mnogo energije i samopouzdanja da idemo dalje. To je cilj – zaključio je Trinkijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here