Trener “crno-belih” uoči duela s litvanskim timom u osmom kolu Evrokupa (sreda, 20 časaova) u “Štark” areni nada se da će njegov tim u ovom meču obezbediti plasman u Top 16.

Partizan je u prvom delu grupne faze kao gost savladao Ritas (66:61). S još jednom pobedom nad istim rivalom osigurao bi mesto u Top16 (četiri grupe po četiri).

– Ukoliko pogledamo tabelu u našoj grupi, biće nam jasno da svi timovi i dalje imaju puno razloga da se bore i imaju za šta da igraju. Svi još uvek mogu da izbore plasman u Top 16 i sigurno je da će u poslednja tri kola dati sve od sebe da to i ostvare. Ritas je težak protivnik, tim sa velikim ambicijama i sjajnim pojedincima. Pobedili smo ih u Viljnusu, ali nećemo zaboraviti prošlu godinu i način na koji su nas eliminisali u borbi za Top 8. Nadam se da će dvorana biti puna i da ćemo obezbediti mesto u Top 16 pred našim navijačima – rekao je Andrea Trinkijeri za klupski sajt, podsećajući da je Partizan zbog poraza protiv Ritasa u Beogradu ostao bez četvrtfinala Evrokupa u prošloj sezoni.

Zamenik kapitena Rade Zagorac je izjavio da tim mora da da maksimum.

– Još jedna teška utakmica u nizu za nas. Posle pet vezanih pobeda, spojili smo dva poraza u Evrokupu i sada želimo da damo sve od sebe kako bismo već sutra, pred našim navijačima, izborili Top 16. Ritas je odličan tim i siguran sam da ćemo biti u problemu ukoliko izgubimo fokus makar i na minut. Zbog toga moramo biti na našem maksimumu – rekao je Zagorac.

Tabela: Venecija 5-2, Partizan 5-2, Tofaš 4-3, Ritas 3-4, Lokomotiva Kubanj 2-5, Limož 2-5.

Tofaš u osmom kolu dočekuje Veneciju, a Lokomotiva je gost Limoža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here