Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegov tim protiv Trenta u 6. kolu Top 16 faze Evrokupa očekuje specifičan i težak meč.

– Posle skoro mesec dana se vraćamo u Arenu, malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku gde god da se pojavimo. Utakmica sa Trentom je specificna i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali – rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Poslednji meč Top 16 faze crno-beli dočekuju na prvom mestu u grupi E sa četiri pobede i jednim porazom, dok je Trento na cetvrtoj poziciji sa svih pet poraza.

– Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobeda dugoročno može mnogo da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu – zaključio je Trinkijeri.

Utakmica između košarakaša Partizana i Trenta igra se u sredu od 21 sat u Štark Areni, a trijumf protiv italijanskog tima, doneo bi ne samo prvo mesto u grupi koje je tim Partizana već izborio, već i ukupno najbolji učinak u čitavom Evrokupu.

Na taj način, crrno-beli bi obezbedili prednost domaćeg terena u svim kasnijim fazama takmičenja, bez obzira na ime protivnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here