Košarkaši Srbije pokazali su dominantnu igru u prva dva kola na Svetskom prvenstvu, pošto su Angoli i Filipinama očitali pravu košarkašku lekciju.

Posle dve ubedljive pobede protiv mnogo slabijih rivala, sledi prvi ozbiljniji ispit.

“Orlove” u sredu, od 13:30 časova u poslednjem kolu prve faze čeka reprezentacija Italije, koja je takođe ostvarila ubedljive pobede protiv Filipina i Angole, taj duel odlučiće pobednika D grupe!

Boljeg sagovornika za najavu ove utakmice ne možemo imati od italijanskog stručnjaka na klupi beogradskog Partizana.

Andreu Trinkijerija, trenera crno-belih nismo pitali za koga će navijati u meču ali smo iskoristili priluku da sa njim razgovaramo o pomenutoj utakmici ali i o očekivanjima i favoritima za najviši plasman na ovom prvenstvu.

– I Italija i Srbija su do sada odigrale po dve utakmice, i sve sam odgledao. Nisu to bile teške utakmice ali sam bio radoznao pa sam ih gledao – počeo je Andrea pa nastavio:

– Iskreno, Srbija igra najbolju košarku na Svetskom prvenstvu, takav kvalitet dodavanja je nešto što sam jako retko video do sada u životu, i trenutno su bolji od Amerikanaca – naglašava Trinkijeri.

Vaša očekivanja pred sutrašnji duel?

– Videli smo dve lake pobede i za Italiju i za Srbiju. Italija može biti opasna ekipa jer Galinari igra na centru i to je neverovatna širina u napadu. Srbija igra dosta sa visokim igračima i mislim da Italija ne može to da brani celu utakmicu, Srbija tu svakako ima prednost ali će to taktički biti veoma zanimljiva utakmica!

Glavni favoriti za osvajanje medalje u Kini?

– Srbija pa Amerika, Australija koja je izuzetna i igra sa velikom energijom… Francuska je opasna, Litvanija takođe, i Italija je do sada igrala jako dobro, videćemo… Možda sam nekoga i zaboravio ali biće velika borba za medalju – siguran je trener crno-belih.

Možda ste namerno zaboravili, ili nenamerno, ne znamo… Ali, reprezentacija Grčke koju ste vodili pre nekoliko godina vodili spada u najuži krug favorita… Šta mislite, koliki je njihov domet na prvenstvu u Kini?

– Nisam namerno, stvarno sam zaboravio na njih. Imaju trenutno najboljeg igrača na svetu (Janis Adentokumbo), a da li će to biti dovoljno za medalju… To ne znam!

– Veoma su opasni, ali su im i neki bitni igrači veoma “matori” (Burusis i Printezis)! Janis može da igra na svim pozicijama ali je on samo jedan… Srbi i Amerikanci imaju mnogo više igrača na raspolaganju ali na jednoj utakmici sve može da se desi.

Andrea Trinkijeri, kao selektor Grčke reprezentacije na EP u Sloveniji 2013. godine

Stefan Birčević je nekoliko dana pre početka Mundobasketa potpisao ugovor sa Partizanom, odlično je odradio pripremne, ali i ove dve uvodne utakmice u Kini… Da li ste zadovoljni njegovim partijama ?

– Bio sam zadovoljan kada sam video da je Birča siguran u reprezentaciji jer to pokazuje da on zna kako da bude u velikom timu. Njegovo iskustvo će biti veoma važno za nas, to je igrač koji zna i šta može i šta ne može na terenu a to su za trenere omiljeni igrači – rekao je trener crno-belih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here