Trka se nastavlja – Partizan gosti Radnički

0

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je uveren u trijumf "crno-belih" nad ekipom Radničkog.

"Crno-beli" su na startu nacionalnog šampionata ubedljivo savladali Tamiš 93:52, dok je Radnički na svom terenu pobedio Metalac 82:68. Partizan se sa Radničkim ove sezone sastajao dva puta, oba puta u okviru NLB lige. U prvom meču u Kragujevcu, "crno-beli" su slavili s 73:67, dok je u Beogradu bilo 85:62 za klub iz Humske.

 

"Utakmice dolaze u gradaciji, u drugom kolu imamo puno jačeg protivnika Radnički iz Kragujevca, koji je napravio fantastičan rezultat u NLB ligi, koji niko nije očekivao. Nošen tim saznanjem i tom motivacijom pokušaće da se plasiraju među četiri da bi naredne godine igrali regionalnu ligu. Relativno skoro smo sa njima odigrali jako tešku utakmicu, kada je njima puno manje značila nego sada. Očekujem kvalitetan i ojačan Radnički u odnosu na tu prethodnu utakmicu, jer svi se pojačavaju zato što imaju ambicije. Pozivam publiku, iako je radni dan i termin od 18,00 časova, da dođu i pomognu nam na toj utakmici da dobijemo", rekao je Vujošević.

 

Sa druge strene, Kragujevčani u beogradski hram košarke dolaze rasterećeni. Pre nego što se osvrnuo na novu bitku, Miroslav Nikolić, trener Radničkog je čestitao Partizanu na plasmanu na fajnal for Evrolige i dodao:

 

"U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo. Ali, pitanje je koliko je to realno. Na megdan Partizanu izaći ćemo sa željom da pružimo maksimum i da se borimo do kraja. Uloga favorita pripada Partizanu, ali nećemo se lako predati", rekao je Nikolić. 

 

Preostala tri meča 2. kola Superlige Srbije igraju se u sredu, a sastaju se:

Tamiš – Crvena zvezda, Borac – FMP i Metalac – Hemofarm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here